Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα υψηλά

Χωρίς τη συνδρομή των τραπεζικών μετοχών ο FTSE-20 αντιδρά προς την ”κορυφή” των 1.840 μονάδων, καθώς ενισχύεται σημαντικά η θέση των ΕΛΠΕ, Motor Oil, Τιτάν, Folli Follie, 3Ε. Θερμό το κλίμα και στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο, με αιχμή την ακτοπλοΐα και το εμπόριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κοντά στο υψηλό ημέρας διαμορφώνεται ο Γ.Δ., καθώς ο FTSE-20 κινείται προς το υψηλό όριο του εύρους διακύμανσης 1.805-1.840 μονάδων.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή κατά 3,96% παρουσιάζουν τα ΕΛΠΕ και ακολουθούν Μotor Oil, Τιτάν, 3Ε και Folli Follie.

Φαίνεται πως στη δεύτερη ομάδα μετοχών ομίλων του FTSE-20 συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων, αλλά και ισχυρών ομίλων διαχειριστών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ήπια ανοδική αντίδραση του FTSE-20 προς τις 1.840 μονάδες (χωρίς τη συνδρομή των τραπεζικών τίτλων).

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε επιμέρους κλάδους, όπως ακτοπλοΐα, εμπόριο, έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις με άμεσο αντίκτυπο στο ταμπλό.

Για τη συνέχεια είναι και από τεχνικής πλευράς χρήσιμη η συντήρηση του FTSE-20 κοντά στην ”κορυφή” των 1.840 μονάδων, της απορρόφησης της όποιας προσφοράς εκδηλώθηκε από νωρίς σε Εθνική, Eurobank, Alpha Βank και της διατήρησης του θετικού κλίματος σε ευρύ τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v