ΕΛΤΕΧ: Στα 5,3 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ

Στα 5,3 ευρώ, από 4,9 ευρώ προηγούμενως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (26/9), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”. Η Π&Κ θεωρεί ότι η απόφαση αγοράς των μεριδίων μειοψηφίας στην Άκτωρ βρίσκεται σε σωστή στρατηγική κατεύθυνση.

ΕΛΤΕΧ: Στα 5,3 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ
Στα 5,3 ευρώ, από 4,9 ευρώ προηγούμενως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ η Π&Κ Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (26/9) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”οverweight”.

Η μετοχή της ΕΛΤΕΧ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου στα 4,4 ευρώ.

H Π&K υπογραμμίζει τα βασικά θετικά σημεία που προκύπτουν από τη συγχώνευση με την Άκτωρ.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το τίμημα της εξαγοράς είναι λογικό και υποδηλώνει Ρ/Ε της τάξεως του 10,7 (ή 8,7 για το κατασκευαστικό κομμάτι), σύμφωνα με τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη της Άκτωρ για το 2006.

Επίσης, η εξαγορά αναμένεται να βελτιώσει τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής κατά περίπου 8% λόγω της μείωσης των μεριδίων μειοψηφίας στα κέρδη του ομίλου.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η απόφαση αγοράς των μεριδίων μειοψηφίας στην Άκτωρ βρίσκεται σε σωστή στρατηγική κατεύθυνση, από τη στιγμή που βελτιώνει την εταιρική δομή της Ελληνικής Τεχνοδομικής με μια εισηγμένη εταιρία και ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ του κατασκευαστικού κλάδου και του κλάδου των BOT.

Επιπροσθέτως, μετά τη συγχώνευση η διασπορά θα ενισχυθεί κατά 9%, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί και ο όγκος συναλλαγών της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v