Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάλυψε... πετρέλαιο η UBS

Σε ασφαλές εύρος κυμαίνεται οριακά υψηλότερα ο FTSE-20, φέρνοντας το Γ.Δ. και πάλι υψηλότερα των 3.300 μονάδων. Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές θυγατρικών εταιριών της Εθνικής, ακτοπλοϊκές και επιμέρους τίτλους. Ανακαλύπτει (και) τον πετρελαϊκό κλάδο η UBS. Εκποιήθηκε χθες το 1,8% των Μινωικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η στοχοθέτηση υψηλότερων τιμών από την πλευρά ξένων και ισχυρών Ελλήνων φαίνεται να προδιαθέτει θετικά για τη συνέχεια.

Οι επιλογές τους φαίνεται να διευρύνονται και προς μετοχές εταιριών από τη δεύτερη ταχύτητα του FTSE-20 ή επιλεγμένους τίτλους του Mid 40.

Βέβαια, χρήζει προσοχής η στροφή της UBS προς τα ”πετρέλαια”, καθώς θέτει τιμή-στόχο τα 23,1 ευρώ για τη ΜΟΗ και τα 16,9 ευρώ για τα ΕΛ.ΠΕ.

Στη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ., οι συναλλαγές στις 12:00 περίπου ξεπερνούσαν τις 230.000 τεμάχια και στη Motor Oil τις 80.000 τεμάχια.

Εξάλλου, η Π&Κ αναθεωρεί στα 5,3 ευρώ την τιμή-στόχο για την ΕΛΤΕΧ (από την τρέχουσα των 4,46 ευρώ), η δε Marfin για την S&B στα 8,5 ευρώ (από την τρέχουσα των 6,86 ευρώ).

Και στις δύο μετοχές σημειώνεται αυξημένος τζίρος και σημαντική ενίσχυση της τιμής τουw.

Θετικά υποδέχεται η αγορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Intralot, με συναλλαγές περισσότερες των 100.000 τεμαχίων και τιμή στα 13,26 ευρώ, αν και από τοn μεσαίο χώρο ξεχωρίζει η συνολικότερα θετική αντίδραση των θυγατρικών του ομίλου Εθνικής.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ασφαλιστική, με συναλλαγές περισσότερες των 200.000 τεμαχίων, ενισχύεται κατά 5,5% στα 4,58 ευρώ, ενώ θετικά κινούνται Εθνική Ακινήτων (4,04 ευρώ) και Αστήρ (6,18 ευρώ).

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται στις μετοχές των Μαΐλλη, Blue Star (1,05 ευρώ), Μινωικών (2,74 ευρώ) και με τις δύο μετοχές να ενισχύονται μέχρι και 6,20%, ενώ κατά 3,2% αντιδρά προς τα 1,29 ευρώ η μετοχή της ΑΝΕΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες εκποιήθηκε μειοψηφικό πακέτο 1,3 εκατ. τεμαχίων (1,8% του μετοχικού κεφαλαίου)των Μινωικών Γραμμών, που είχε δοθεί από προηγούμενη διοίκηση έναντι ενεχύρου σε τράπεζες.

Να σημειωθεί, επίσης, πως οι υπεύθυνοι των Μινωικών Γραμμών βρίσκονται από το πρωί σε συνεχείς διαβουλεύσεις.

Στη μετοχή της Attica Group συναλλαγές και διακύμανση παραμένουν (αναλογικά) σε χαμηλότερο επίπεδο.

Συναλλαγές περισσότερες των 150.000 τεμαχίων σημειώνονται μέχρι στιγμής στη μετοχή της Ρόκας, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 9,04 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, ενώ από τον FTSE-20 η αναμενόμενη μικρή κατοχύρωση θέσεων σε τραπεζικούς τίτλους (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank) δεν οδηγεί χαμηλότερα από το 0,4% τις τρεις μετοχές που αναφέρθηκαν.

Αντιθέτως, με οριακά θετικό ποσοστό αντιδρούν Πειραιώς και Εμπορική.

Για τη συνέχεια, θεωρείται ”καλοδεχούμενη” η συντήρηση της τάσης για τον FTSE-20 σε εύρος με ”κορυφή” τις 1.840 μονάδες και τον Γ.Δ. οριακά υψηλότερα των 3.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v