Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος παρά το ”βαρίδι” της ΔΕΗ

Με την Εθνική οριακά χαμηλότερα και τη ΔΕΗ και πάλι μεγάλη χαμένη, η υψηλή κεφαλαιοποίηση κινείται μέχρι και 0,5% υψηλότερα. Θετικό το κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου για διαφορετικούς λόγους ενισχύονται οι μετοχές εταιριών, συμπεριλαμβάνοντας από την Εθνική Ασφαλιστική μέχρι την Interfish και την ΕΛΒΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Εθνική ”στο ρελαντί”, ο FTSE-20 ”έπιασε” τις 1.840 μονάδες και ο Γ.Δ. αντέδρασε μέχρι τις 3.332 μονάδες.

Αδύναμη μετοχή του ”20άρη” είναι και σήμερα η ΔΕΗ, που μετά την ανάλυση της CSFB υποχωρεί προς τα 18,92 ευρώ, με απώλειες περίπου 2%.

Αντιθέτως, συνεχίζουν ανοδικά Eurobank, Alpha Bank, Εμπορική, υπεραποδίδουν -μετά τις... συστάσεις και της UBS- τα ΕΛ.ΠΕ. προς τα 12,56 ευρώ και η Motor Oil προς τα 18,96 ευρώ.

Παρουσιάζονται, όμως, αυξημένες και σήμερα (δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση) οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, ξεπερνώντας το μισό εκατ. τεμάχια, με την τιμή να φτάνει και πάλι στα 17 ευρώ.

Το ενδιαφέρον, όμως, με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα του FTSE-20 είναι η τάση που διαμορφώνεται σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

Για διαφορετικούς λόγους ενισχύονται, και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές, οι τίτλοι των Καράτζη, ΕΛΒΕ, Altec, Ιnterfish, ΚΡΕ-ΚΑ, Εθνική Ασφαλιστική, Γενική Τράπεζα, ΕΧΑΕ και άλλοι 22 τίτλοι με ποσοστό θετικής μεταβολής μεγαλύτερο του 2%.

Για διαφορετικούς λόγους, άλλοτε αποτίμησης (ενδεικτική η περίπτωση της ΕΕΓΑ) και άλλοτε επιχειρηματικών κινήσεων (Interfish, Σελόντα), διαπιστώνεται πως το μεγαλύτερο περιθώριο υπεραντίδρασης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στην αγορά διαμορφώνεται προς τον καλούμενο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Για την επόμενη ώρα είναι καλοδεχούμενη η συντήρηση της τάσης του FTSE-20 υψηλότερα των 1.835 μονάδων (το εύρος μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στις 1.836,3-1.843,7 μονάδες), που κρατά το Γ.Δ. υψηλότερα των 3.305 μονάδων (3.316,1-3.332,5 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v