Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών στο οκτάμηνο, τα επισφαλή δάνεια και η βροχή προσφορών από τις τράπεζες που κοιτούν τη λιανική, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και του Γερμανού, αλλά και φορολογικά θέματα απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών στο οκτάμηνο, τα επισφαλή δάνεια και η βροχή προσφορών από τις τράπεζες που κοιτούν τη λιανική, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και του Γερμανού, αλλά και φορολογικά θέματα απασχολούν τον οικονομικό Τύπο της Τετάρτης.

Επιταγές: ”Ακάλυπτες 1 δισ. ευρώ” τιτλοφορείται η Εξπρές, σημειώνοντας στον υπέρτιτλο ”Σημαντική αύξηση κατά 92% των προβληματικών επιταγών στο φετινό οκτάμηνο”. ”6 εκατ. ευρώ την ημέρα ακάλυπτες επιταγές φέτος” γράφει η Ναυτεμπορική. Στο θέμα αναφέρεται και η Ημερησία.

Αποκρατικοποιήσεις: ”Προσδοκούν 1,6 δισ. ευρώ από Εμπορική- Αγροτική” γράφει η Οικονομική Ελευθεροτυπία στο βασικό θέμα της, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρει πως ”Ο Αλογοσκούφης αποκλείει αποκρατικοποίηση ΔΕΗ πέραν του 51% και ”σπρώχνει” τράπεζες”.



Τράπεζες: ”Στο κόκκινο δάνεια 3,2 δισ. ευρώ” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Οικονομικής Καθημερινής. Οι τράπεζες, αναφέρει η ίδια εφημερίδα, συνεχίζουν τη βροχή προσφορών.

”Από προμήθειες και τόκους τα κέρδη των τραπεζών” γράφει το Κέρδος προσθέτοντας στον υπότιτλό του ”Εντυπωσιακή η ανάπτυξη στη χρυσοφόρα λιανική”.

Επενδύσεις: Πύλη εισόδου η Ελλάδα για τα Βαλκάνια, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ”Υπερατλαντικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις”, αναφερόμενο στο έντονο ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς στη Νέα Υόρκη, του οποίου έγινε αποδέκτης ο Γ. Αλογοσκούφης.

Φορολογικά: Μισθούς και συντάξεις θα κατάσχει η εφορία, είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας, η οποία αναφέρεται σε ”αποκαλυπτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με 10 εντολές”.

Τουρισμός: ”Πάνω από 12% οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα”, γράφει η Ημερησία, ”Φθινοπωρινή άνοιξη στον τουρισμό” η Καθημερινή, ενώ η Εξπρές σημειώνει ”Κλίμα ευφορίας στον τουρισμό”. Ο λόγος για τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, από όπου προέκυψε ότι η αύξηση του τουρισμού φέτος θα είναι διψήφια.

”Πανηγυρικό κλίμα στο Εθνικό Συμβούλιο” τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο του Κέρδους, ενώ το θέμα ”χτυπά” στην πρώτη σελίδα της και η Ναυτεμπορική.



Απασχόληση: ”Κλειστά επαγγέλματα τέλος” τιτλοφορείται το Βήμα Ανάπτυξη, επεξηγώντας ότι σύμφωνα με ανακοίνωση-τελεσίγραφο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει δυνατότητα για κανένα επάγγελμα να θεωρείται ”κλειστό”.

Μινωικές: To 11,61% των Μινωικών στην Attica, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Ημερησία, προσθέτοντας ότι εκποιήθηκαν από τράπεζα 1,3 εκατ. μετοχές των Μινωικών, από τις οποίες η Attica αγόρασε 781.000 και έφτασε να ελέγχει το 11,61%.

ΔΕΗ: ”Μείωση στα κέρδη της ΔΕΗ στο εξάμηνο” γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ η Ημερησία προσθέτει ”Σε τροχιά κινδύνου οδηγεί η διοίκηση τη δημόσια επιχείρηση”.

Γερμανός: Διψήφια αύξηση εσόδων - κερδών για τη Γερμανός, γράφει το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v