Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμό διατηρείται το κλίμα

Σε υψηλά επίπεδα βρέθηκε τελικά σημείο ισορροπίας – αναφοράς μεταξύ πωλητών – αγοραστών. Οι διεργασίες στο προσκήνιο και το παρασκήνιο της αγοράς συντηρούν το ούτως ή άλλως θερμό ενδιαφέρον και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Υπεραπόδοση για Εθνική (5,38%), Πειραιώς (3,79%), Εμπορική (2,85%). Μέχρι τα 8 ευρώ αγοράζει η Intracom μετοχές FORTHnet.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ποιότητα της ενδοσυνεδριακής διόρθωσης αποτελεί την ενθαρρυντικότερη ένδειξη για τη συνέχεια.

Μετά τις απαραίτητες κινήσεις πωλητών – αγοραστών βρέθηκε σημείο ισορροπίας – αναφοράς για το Γενικό και τον δείκτη FTSE-20.

Πέριξ των 3.370 μονάδων φαίνεται πως διαμορφώνεται το σημείο ισορροπίας για τον Γενικό Δείκτη και στις περίπου 1.865 για τον FTSE-20.

Με αυτή την εικόνα, από τεχνικής πλευράς, συνεχίζονται οι επιθετικές –σε ορισμένες περιπτώσεις– κινήσεις σε αρκετές κατηγορίες κλάδων και μετοχών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τις εντυπώσεις κερδίζει η Εθνική (5,38%), από το μεσαίο οι εξελίξεις με επίκεντρο τη FORTHnet.

Στο περιθώριο αυτό φαίνεται να ενισχύεται ακόμη περισσότερο η αγοραστική διάθεση σε πολλούς ακόμη τίτλους.

Στην περίπτωση της Αγροτικής, εάν ”διασπαστεί” η περιοχή των 5,36 ευρώ, διαμορφώνεται... ανοιχτό πεδίο υπεραντίδρασης για τη μετοχή.

Άλλωστε, οι συναλλαγές των περισσότερων από 3,5 εκατ. τεμαχιών συνηγορούν υπέρ εντός τέτοιου ενδεχόμενου.

Η μετοχή της FORTHnet φτάνει να ενισχύεται μέχρι και 13%, με την τιμή να διαμορφώνεται πλέον υψηλότερα από αυτή της προσφοράς, δηλαδή τα 8 ευρώ.

Οι συναλλαγές στη μετοχή της FORTHnet ξεπερνούσαν στις 14:20 τις 800.000 τεμάχια, με τις εντολές να δίνονται ένθεν, αλλά σταθερά υψηλότερα των 8 ευρώ.

Με αυτό το κλίμα, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν (στις 14:25) τα 230 εκατ. ευρώ και με τον Γ.Δ. να αντιδρά μετά τις 14:10 και πάλι προς τις 3.390 μονάδες, προφανώς αναφερόμαστε σε μία –ίσως την καλύτερη- συνεδρίασης της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v