Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην απογοητευτική πορεία των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, στην πορεία της Σοφοκλέους, στα αποτελέσματα της Εθνικής, αλλά και στην πρόταση της Intracom για την εξαγορά της FORTHnet, αναφέρεται ο οικονομικός Tύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ξένες Επενδύσεις: ”Φρένο σε ξένες επενδύσεις” είναι ο τίτλος της Εξπρές, η οποία αναφέρεται σε σχετικό κατάλογο του ΟΗΕ, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 129η θέση. ”Ουραγός η Ελλάδα στις ξένες επενδύσεις” τιτλοφορείται το βασικό θέμα της Ημερησίας. ”Πατώσαμε στις ξένες επενδύσεις” γράφει το Κέρδος, προσθέτοντας στον υπέρτιτλο: ”Η Ελλάδα πιο κάτω από Τουρκία και... Γκάνα”.

”Διπλάσιες αλλά λίγες οι ξένες επενδύσεις” γράφει στο πρώτο της θέμα η οικονομική Καθημερινή, ενώ ”Τα λεφτά φεύγουν έξω” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος

Αγορά: ”Τραπεζικά κέρδη και deals τροφοδοτούν την Σοφοκλέους” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Ναυτεμπορικής, ενώ ”Ρεκόρ τετραετίας” γράφει το Κέρδος. ”Οργασμός” διεργασιών στη Σοφοκλέους” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, το οποίο στον υπέρτιτλό του προσθέτει: ”Αγορά όλων των επενδυτών το Χ.Α. το τελευταίο διάστημα”.

Τράπεζες: ”Η παντοκρατορία των τραπεζών” είναι τίτλος της εφημερίδας Μέτοχος & Επενδύσεις, όπου επιχειρείται μια χαρτογράφηση των τραπεζικών συμφερόντων που κυριολεκτικά κυριαρχούν στην ελληνική αγορά.

Επιχειρήσεις: ”Το 8% επιδοτείται και μετά κλείνει” γράφει η οικονομική Ελευθεροτυπία αναφερόμενη στα νέα στοιχεία από το μέτωπο των απολύσεων και της ανεργίας.

Intracom: ”Δημόσια πρόταση για FORTHnet” γράφει η Ημερησία, ενώ ”Επιθετική εξαγορά από την Intracom” είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές. ”Με δημόσια προσφορά απαντά η Intracom στην ισλανδική πρόταση για FORTHnet”, γράφει η Καθημερινή.

Εθνική: ”Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα κέρδη του ομίλου της Εθνικής”, αναφέρει το Χρηματιστήριο, ενώ ”Άνοδος-έκπληξη στα κέρδη της Εθνικής” είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας. Για ”δυναμική άνοδο” κάνει λόγο η Καθημερινή

ΔΕΗ: ”Επιβαρύνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και με τέλος ρύπων”, γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Ημερησία, προσθέτοντας ότι η Επιχείρηση ζητά ”πράσινο φως” απο το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αστήρ: Την ύπαρξη 23 προσφορών για τον Αστέρα αποκαλύπτει η Ημερησία, εκ των οποίων 20 προέρχονται από διεθνείς ξενοδοχειακές μονάδες και τρεις από ελληνικά συμφέροντα.

Marfin Bank: Σε εξαγορά μικρής μη εισηγμένης τράπεζας θα προχωρήσει, σύμφωνα με την Ημερησία, η Marfin Bank την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v