Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ζαλίζουν” τα νέα υψηλά

Κερδίζουν μέχρι στιγμής στα σημεία όσοι υποστηρίζουν πως -και λόγω Εθνικής- είναι πιθανότερη η άμεση καταγραφή νέων υψηλών για την αγορά. Έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ πωλητών – αγοραστών, ειδικότερα σε μετοχές του FTSE-20, με τους δεύτερους μέχρι στιγμής να υπερισχύουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίσιμη συνεδρίαση–καμπή είχε θεωρηθεί -και δικαιολογημένα- η σημερινή.

Αυτό γιατί το ”φλερτ” του Γ.Δ. με την περιοχή ”κορυφών” γύρω από τις 3.335 μονάδες μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της μέχρι τώρα τάσης.

Τις προηγούμενες φορές σε αυτά τα επίπεδα δρομολογήθηκαν πωλήσεις που έφερναν την αγορά χαμηλότερα, αλλά σήμερα η τάση ”κρέμεται” από τα αποτελέσματα της Εθνικής.

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά την έντονη αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών, οι δεύτεροι φαίνεται να υπερισχύουν στις Eurobank, Alpha Bank, εμφανώς πλέον στον ΟΠΑΠ, αλλά και σε Εθνική, Πειραιώς.

Η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση παρουσιάζουν εύλογα ενδιαφέρον, γιατί θα φανεί αν οδηγούμεθα άμεσα προς νέα υψηλά ή θα μεσολαβήσει διόρθωση.

Το πρώτο ενδεχόμενο, μέχρι στιγμής, κερδίζει στα σημεία.

Έχει ανατραπεί βέβαια η αρχικά θετική σχέση ανοδικών – πτωτικών, πλην, όμως, αυτό που προέχει τώρα είναι η υπέρβαση του Γ.Δ., η αντίδραση του FTSE-20 υψηλότερα των 1.845 μονάδων.

Να κερδηθεί το ανοδικό στοίχημα και μετά βλέπουμε πώς θα κινηθούμε στα επιμέρους της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v