Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 3.400 η αγορά

Κίνηση υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής με το βλέμμα στο ψυχολογικό όριο των 3.400 μονάδων για το Γενικό Δείκτη. Μικτή η εικόνα στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, στο 1 προς 1 περίπου η σχέση ανοδικών – πτωτικών, σε μια συνεδρίαση που εξελίσσεται εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος και στον απόηχο αποτελεσμάτων εξαμήνου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με καθυστέρηση 55 λεπτών ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, αλλά και του μήνα στον απόηχο των αποτελεσμάτων εξαμήνου και εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, ενώ τα βλέμματα της πλειονότητας των εμπλεκομένων είναι στραμμένα στη μετοχή της Εθνικής, μετά την ανακοίνωση για placement του 2,76% των μετοχών της τράπεζας.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι το momentum παραμένει θετικό και ότι οι όποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν δημιουργούν πιθανότητες σημαντικής υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων ακολουθούν την υποκείμενη, μειώνοντας ελαφρώς τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του FTSE.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και εκτός Εθνικής, που καταγράφει απώλειες οριακά υψηλότερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, Intracom, αρνητικά κινούνται Coca Cola, Motor Oil, Folli Follie και αμετάβλητη μέχρι στιγμής η μετοχή των ΚΑΕ.

Αντίθετα, αξιοσημείωτα κέρδη για ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Cosmote, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Εμπορική, Alpha Bank και θετικά κινούνται Eurobank, Γερμανός, Hyatt και ΟΤΕ.

Τεχνικά, η εικόνα δείχνει θετική, καθώς οι 3.400 μονάδες είναι περισσότερο ψυχολογικού και λιγότερου τεχνικού περιεχομένου αντίσταση, ο δείκτης καταγράφει μετά από περίπου μία ώρα συνεδρίασης κέρδη 0,42%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 52 εκατ., από τα οποία τα 4,8 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά τα επιμέρους, ιδιαίτερη κινητικότητα για Aspis Bank και Εγνατία, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στις μικρότερες τράπεζες εντός της εβδομάδας, κινητικότητα σε LogicDIS και Profile μετά την ανακοίνωση για ανάληψη από κοινού έργου, σημαντικά κέρδη για τις Cyclon, Κλουκίνα Λάππα, συνεχίζει υψηλότερα η Φιερατέξ, αξιοσημείωτα κέρδη με αύξηση του όγκου συναλλαγών για Λεβεντέρη.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η Δέλτα Project, μετά το πακέτο που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε 14,3% των μετοχών της εταιρίας, η οποία σήμερα παρουσιάζει αυξημένες συναλλαγές και ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v