Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή αντικατάσταση ΕΛΤΕΧ από ΑΤΕ στον FTSE-20

Στον FTSE-20 ενδέχεται να εισέλθει η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας, αντικαθιστώντας τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς όπως εξηγούν οι αναλυτές, με βάση τις τιμές κλεισίματος της 30/9, η κεφαλαιοποίηση της Αγροτικής καταλαμβάνει την 8η θέση, ενώ πρώτη επιλαχούσα για υποβάθμιση είναι η Ελληνική Τεχνοδομική.

Πιθανή αντικατάσταση ΕΛΤΕΧ από ΑΤΕ στον FTSE-20
Τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής ενδέχεται να αντικαταστήσει η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας στον FTSE-20.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στο πρωινό τους report οι Εθνική ΑΧΕ, HSBC και Proton Securities, η εξαμηνιαία αναθεώρηση του FTSE-20 θα βασιστεί στις τιμές κλεισίματος της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τις τιμές κλεισίματος της τελευταίας ημέρας του Σεπτεμβρίου και από πλευράς κεφαλαιοποίησης, η Αγροτική Τράπεζα έρχεται 8η (4,85 δισ. ευρώ) και φέρεται πως θα είναι εκείνη που θα εισέλθει στον FTSE-20, σημειώνεται.

Σύμφωνα με την Proton, η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής κατατάσσεται τελευταία στον FTSE-20, με κεφαλαιοποίηση 564,9 εκατ. ευρώ, ενώ στη 19η θέση βρίσκεται η Intracom με κεφαλαιοποίηση 756,1 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και αν η αξία της Ελληνικής Τεχνοδομικής υπολογιστεί με την απορρόφηση της Άκτωρ, έχει και πάλι τη μικρότερη αξία μεταξύ των εταιριών του FTSE-20 και ως εκ τούτου είναι η πρώτη υποψήφια για να υποβαθμιστεί στον FTSE-40, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Χρηματιστηριακή, οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής, η οποία έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου 2005, ενώ θα τεθούν σε ισχύ απο την 1η Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v