Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχιση των ρευστοποιήσεων

Βελτιωμένη παραμένει η ψυχολογία της Σοφοκλέους με τη θεμελιώδη εικόνα της πλειονότητας των μετοχών να διατηρείται ισχυρή, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις.

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχιση των ρευστοποιήσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εισροές κεφαλαίων από ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αποτελέσουν καταλύτη για τη διαμόρφωση της εικόνας στη Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα.

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών και σήμερα επισημαίνει η Marfin Analysis.

Χαμηλότερα προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ύστερα από τις χθεσινές απώλειες που κατέγραψε η Wall Street, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους προβλέπει ”προσεκτικό” άνοιγμα. Ωστόσο, επισημαίνει πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει βελτιωμένη.

”Λογική εξέλιξη” ύστερα από την πρόσφατη ισχυρή άνοδο χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τις κινήσεις αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκαν χθες στη Σοφοκλέους.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει ωστόσο πως οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές, εξηγώντας πως κατά συνέπεια οι προοπτικές πτώσης είναι περιορισμένες για τη Σοφοκλέους.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities δεν αποκλείει τη συνέχιση των ρευστοποιήσεων μεσοπρόθεσμα, ενώ επισημαίνει πως η θεμελιώδης εικόνα για τις περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει ισχυρή και υποστηρίζει τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,39% και κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 3.400 μονάδων έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 561 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες χαμηλότερα, ύστερα από ένα σερί 8 ανοδικών συνεδριάσεων.

Παράλληλα, αναφέρει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Αγροτικής Τράπεζας, ΟΤΕ και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v