Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίθριος καιρός στη Σοφοκλέους

Με εμφανή τη θετική ψυχολογία και ανοδική την τάση της αγοράς, αναλυτές και ειδικοί της Σοφοκλέους προσβλέπουν σε υψηλότερα επίπεδα. Σε επιμέρους μετοχές, κυρίως από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι, τη στιγμή που ορισμένοι ειδικοί ”βλέπουν” περιθώριο αντίδρασης στον FTSE-20 μέχρι και 8,5%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιθώριο αντίδρασης μέχρι και 8,5% για τον FTSE-20 ”βλέπουν” οι αναλυτές.

Με βάση το τρέχον επίπεδο του συγκεκριμένου δείκτη (1.884,9) το περιθώριο αντίδρασης μπορεί να φέρει την υψηλή κεφαλαιοποίηση υψηλότερα και των 2.000 μονάδων (και συγκεκριμένα προς τις 2.045 μονάδες).

Η εκτίμηση των ξένων για βασικές τραπεζικές μετοχές ”συμπίπτει” με αυτό το περιθώριο αντίδρασης του FTSE-20, ενώ η γνωστή και μη εξαιρετέα UBS διακρίνει ”υψηλό περιθώριο κέρδους για τις ελληνικές τράπεζες”.

Όμως, και οι Έλληνες αναλυτές (Εγνατία Finanace, Marfin, Eurobank, κ.λπ.) επιμένουν θετικά για την αγορά, συντηρώντας έτσι το κλίμα στη Σοφοκλέους.

Με την υπόθεση πως οι εκτιμήσεις των ειδικών θα επιβεβαιωθούν, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας υπεραπόδοσης για πλήθος μετοχών εταιριών της μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μετοχές εταιριών που πρόκειται να συμπεριληφθούν στη Διεθνή Αγορά, αλλά και αρκετών που... διευκολύνονται από την ένταξή τους στην Κύρια, φαίνεται πως αποτελούν στις τελευταίες συνεδριάσεις το ”βραχυπρόθεσμο” στοίχημα όσων τοποθετούνται στην αγορά.

Με βάση την αντίδραση και τις συναλλαγές των τελευταίων ημερών φαίνεται πως μετοχές όπως οι LogicDIS, Εlmec, Iντερτέκ, Σπύρου, Αστέρας, Πλαστικά Θράκης, ΑΕΓΕΚ, Μηχανική, Cyclon και αρκετές ακόμη βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ενδιαφέροντος.

Σημείωση: Όταν αναφερόμασταν χθες στο ενδεχόμενο υπεραντίδρασης της αγοράς προς τις 3.500 μονάδες, προφανώς κάναμε λόγο για τη μεσοπρόθεσμη στόχευση, τουλάχιστον όπως αυτή εκτιμάται από την πλειονότητα των αναλυτών - ειδικών της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v