Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, στη σύνοδο των ευρωτραπεζιτών, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Χ.Α. για εισηγμένες με προβλήματα στις λογιστικές τους καταστάσεις, αλλά και στον διάλογο για το Ασφαλιστικό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, στη σύνοδο των ευρωτραπεζιτών, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Χ.Α. για εισηγμένες με προβλήματα στις λογιστικές τους καταστάσεις, αλλά και στον διάλογο για το Ασφαλιστικό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Πέμπτης.

Αλμούνια: Σε συνολική αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης προχώρησε χθες ο επίτροπος Χ. Αλμούνια, αναφέρει η Ημερησία.

Σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και μόλις δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του νέου προϋπολογισμού, ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις κ. Χοακίν Αλμούνια, μιλώντας χθες το βράδυ στην ελίτ της οικονομικής ζωής του τόπου, εισηγήθηκε τη λήψη σκληρών μέτρων για την οικονομία, καθώς θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίστηκε το υψηλό έλλειμμα και ”επέρχεται έκρηξη του δημόσιου χρέους”.

Νέα μέτρα εντός του 2005 για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, καθώς και μέτρα για το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό συνέστησε ο επίτροπος Χ. Αλμούνια μιλώντας χθες το βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Αβραμόπουλος: Η χθεσινή συνάντηση Καραμανλή – Αβραμόπουλου συνδυάστηκε με την παράλληλη συνεύρεση στο Μέγαρο Μαξίμου της υφυπουργού Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, δίνοντας λαβή για σενάρια ενιαίου υπουργείου Τουρισμού – Πολιτισμού υπό τον Δ. Αβραμόπουλο, αναφέρει το Κέρδος.

Ασφαλιστικό: Ανοίγει τον διάλογο για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι έχουν ωριμάσει οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, επισημαίνει η Καθημερινή.

Άμεση έναρξη διαλόγου για το Ασφαλιστικό, αλλά και ρυθμίσεις ύστερα από 4 χρόνια πρότεινε ο υπουργός οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στη συνεδρίαση της ΟΚΕ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Έφτασε η ώρα της κρίσης επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η διοίκηση του Χ.Α. συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα προκειμένου να επιβάλει κυρώσεις σε εισηγμένες οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου.

ΕΚΤ: Την πορεία της νομισματικής της ευρωζώνης εξετάζουν σήμερα στην Αθήνα οι κεντρικοί τραπεζίτες με επικεφαλής τον Ζαν - Κλοντ Τρισέ, αναφέρει η Ημερησία.

Συνέρχεται σήμερα της Τράπεζα της Ελλάδος το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το οποίο μεταξύ άλλων θα αποφασίσει για τα επιτόκια του ευρώ, που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 2%, παρά τους ισχνούς ρυθμούς ανάπτυξης της ευρωζώνης και τις ζοφερές προοπτικές ανάκαμψης, επισημαίνει Το Βήμα.

Ηλεκτρικά – Ηλεκτρονικά: Έτοιμη να ταράξει τα νερά της εγχώριας αγοράς των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών, η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα Media Markt μετρά το χρόνο αντίστροφα όσον αφορά στην τοποθέτησή της στο ηλεκτρονικό retail, τονίζει το Κέρδος.

Ομόλογα: Σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ κάμψη παρουσίασαν οι αποδόσεις των ομολόγων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Λύσεις στην Ολυμπιακή προτρέπει έμμεσα ο αρμόδιος επίτροπος σε συνέντευξή του στο Mega, σημειώνει η Ημερησία.

Ραδιοφωνικός σταθμός ”Φλας”: Οικονομικο-πολιτική διαπλοκή καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, βουλευτές και δημοσιογράφοι, σχετικά με το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού ”Φλας 9,60”, που λειτουργεί από το 1989, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει πως συνδέουν μάλιστα τις κινήσεις του Σ. Κόκκαλη με συμφωνία σύμπραξης με την κυβέρνηση.

Alpha Bank: Η ταχύτερη διείσδυση στις χώρες των Βαλκανίων την τριετία 2006-2008, αλλά και η περαιτέρω επέκταση στη λιανική τραπεζική αποτελούν το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της Alpha Bank για το αμέσως προσεχές διάστημα αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΗ: Κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν χθες οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διαφωνώντας με την απελευθέρωση της ενέργειας και την άρση μονιμότητας αλά ΟΤΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

Marfin: Ένα βήμα πριν από την απόκτηση της Omega Bank βρίσκεται η Marfin, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία σκληρές διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Γενική Τράπεζα: Ζημίες ενδέχεται να εμφανίσει η Γενική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα αναφέρει πως η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2006.

Μυτιληναίος: Το 1/6 του ”φιλέτου” που ακούει στο όνομα ΜΕΤΚΑ θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό θεσμικών επενδυτών, μέσω βιβλίου προσφορών που άνοιξε χθες το βράδυ και κλείνει σήμερα, αναφέρει το Κέρδος.

Πουλιάδης: Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος Πουλιάδη επιβεβαιώνεται και από την τελευταία επιστολή της εταιρίας προς το Χ.Α., σημειώνει η Καθημερινή, η οποία επισημαίνει ότι στην επιστολή αναφέρεται πως η χρηματοδότηση από τις τράπεζες (η οποία καθυστερεί παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί ομολογιακό δάνειο ύψους περί τα 65 εκατ. ευρώ) είναι καθοριστική για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Πετζετάκις: Σε διευκρινίσεις για τις οφειλές προχώρησε η διοίκηση της Πετζετάκις σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η διοίκηση της εταιρίας ζήτησε παράταση αποπληρωμής από τις τράπεζες μέχρι τις 31/12.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v