Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένα τα περιθώρια πτώσης

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και σήμερα οι ρευστοποιήσεις, αλλά και την πιθανότητα να κινηθεί η Σοφοκλέους στο κλίμα των ξένων αγορών, το οποίο και προβλέπεται πτωτικό, επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές, αν και μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως τα περιθώρια πτώσης για τον ΓΔ είναι περιορισμένα.

ΑΧΕ: Περιορισμένα τα περιθώρια πτώσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η πιθανότητα για πτωτική κίνηση της αγοράς φαίνεται περιορισµένη.

”Υγιή” αντίδραση χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τις χθεσινές ”ήπιες” ρευστοποιήσεις, σε συνέχεια της πρόσφατης ανόδου, ενώ η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εν λόγω τάση ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance επαναδιατυπώνει την άποψή της ότι το περιθώριο πτώσης του Γενικού Δείκτη είναι περιορισμένο, και ως εκ τούτου συμπληρώνει ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επανακτηθεί σύντομα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance προσθέτει ότι οι μετοχές των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των διυλιστηρίων, καθώς και επιλεκτικές μετοχές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities επισημαίνει ότι η διάθεση τοποθετήσεων σε ελληνικούς τίτλους διατηρείται, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης.

Πτωτικά εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ανάλογη τάση θα επιδείξει και η Σοφοκλέους.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurocorp η οποία εξηγεί πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα, σε συνέχεια της αρνητικής ψυχολογία που εκδηλώθηκε χθες στις ΗΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα ακολουθήσει τις ξένες.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 0,14% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 186 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει ότι σε µεγάλο αριθµό µετοχών υπήρχαν ρευστοποιήσεις µέχρι τα µισά της συνεδρίασης, ωστόσο ανέκαµψαν στη συνέχεια και ιδιαίτερα οι µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v