Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο κλίμα της Ευρώπης η Σοφοκλέους

Στο κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών (το οποίο όμως αναμένεται αρνητικό λόγω της χθεσινής ”αδύναμης” συνεδρίασης στη Wall Street) εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, αν και μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει μια θετική αντίδραση ύστερα από τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις.

ΑΧΕ: Στο κλίμα της Ευρώπης η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πορεία των ξένων αγορών θα παραμείνει σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της πορείας της Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως σήμερα η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές, χωρίς να αποκλείει, όμως, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια θετική βραχυπρόθεσµη αντίδραση µετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις.

Πτωτικά εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τη χθεσινή ”αδύναμη” συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους εκτιμά πως θα ακολουθήσει την τάση από το εξωτερικό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Κατά 2,13% χαμηλότερα από τα υψηλά έτους έκλεισε χθες η Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εγνατία Finance, η οποία σημειώνει ότι οι δυο τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις δεν αποτελούν την απαρχή ενός πτωτικού κύκλου, ενώ επισημαίνει πως το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να αναζωπυρωθεί, κυρίως σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και διυλιστήρια.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν ορισμένες ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών βραχυπρόθεσμα.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities επισημαίνει πως αναγνωρίζει αγοραστικές ευκαιρίες σε μετοχές του λιανικού εμπορίου που διαθέτουν ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά και σε τραπεζικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης καθώς και σε μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,07% χαµηλότερα µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 227 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόµενη ηµέρα, ακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v