Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Παραμένει θετική, βλέπει συσσώρευση (upd)

Οι θετικές ”εκπλήξεις” από τα μεγέθη β’ τρίμηνου αντιστάθμισαν τις αρνητικές για μια ακόμη φορά, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην ανασκόπηση εξαμήνου 2005 με τίτλο ”Παραμένουμε θετικοί, αλλά βλέπουμε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα”. Επίσης, ξεκινάει κάλυψη για Τράπεζα Κύπρου, ενώ αυξάνει στα 15 ευρώ την τιμή-στόχο για Intralot. Τα top picks.

Π&Κ: Παραμένει θετική, βλέπει συσσώρευση (upd)
Οι θετικές ”εκπλήξεις” από τα μεγέθη β’ τρίμηνου αντιστάθμισαν τις αρνητικές για μια ακόμη φορά, εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην ανασκόπηση εξαμήνου 2005 με τίτλο ”Παραμένουμε θετικοί, αλλά βλέπουμε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα”.

Επίσης, ξεκινάει κάλυψη για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με τιμή-στόχο τα 4,40 ευρώ και σύσταση ”equalweight”, ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Intralot, στα 15 από τα 14,5 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Όσον αφορά στα μεγέθη των εισηγμένων, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η σύγκριση με τις προβλέψεις της, αλλά και ο σχολιασμός για ανάπτυξη ή επιβράδυνση είναι άνευ σημασίας, δεδομένων των διαφορετικών λογιστικών προτύπων.

Αναφέρει δε, πως από τις εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης εξέπληξαν θετικά οι Εθνική Τράπεζα, EFG Euroban, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Cosmote, Coca Cola 3Ε, ΟΠΑΠ και ΕΛ.ΠΕ., ενώ από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι θετικές εκπλήξεις προήλθαν από τις Intralot, Jumbo, Attica Group/Blue Star Ferries και S&B.

Στον αντίποδα, απογοητευτικά αποτελέσματα - δηλώσεις προήλθαν από τις ΔΕΗ, Intracom, Folli Follie, Φουρλής, Μινωικές Γραμμές, Ελληνική Τεχνοδομική/Άκτωρ και JP Άβαξ.

Σε ό,τι αφορά την αγορά γενικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα ”αδύναμα” αποτελέσματα της ΔΕΗ επηρέασαν αρνητικά την αγορά, ενώ από την άλλη τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τους περισσότερους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ισχυρή επέκταση της καταναλωτικής πίστης, αλλά και η αυξημένη διάθεση για τοποθετήσεις από ξένους για τα διυλιστήρια, μεταξύ άλλων, επηρέασαν την αγορά θετικά.

Εξάλλου, η ανοδική κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί λόγω της βελτίωσης των συγκυριών, όπως προκύπτει από την αύξηση της μετοχικής συμμετοχής των ξένων θεσμικών, τη συνεχιζόμενη καταναλωτική επέκταση και τις περαιτέρω προοπτικές που απορρέουν από τις αναδιαρθρώσεις, αλλά και από τις μερισματικές αποδόσεις.

”Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 έχουν ενισχυθεί κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21,5%, έναντι 15% του 2004 και 8,2% του 2003, ενώ οι μετοχές που παρακολουθούμε (Watch List) διαπραγματεύονται 17,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, το οποίο και υποδηλώνει αναθεώρηση έναντι του προηγούμενου τριμήνου”, σημειώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Προσθέτει επίσης πως ”υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης, αν και οι αποτιμήσεις συνεχίζουν ναι είναι απαιτητικές”.

”Κλειδί” πάντως, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, παραμένουν οι αμφιβολίες γύρω από τον πιστωτικό κίνδυνο, οι παρεμβάσεις του κράτους, αλλά και η εταιρική διακυβέρνηση.

Για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η χρηματιστηριακή προτείνει το 75% να αποτελείται από μετοχές, με τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών τίτλων να αυξάνεται στο 37,5%.

- Τα top picks

Σε ό,τι αφορά τα top picks της, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως παραμένει θετική για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

”Η μετοχή που ξεχωρίζουμε από τον τραπεζικό κλάδο είναι της Εθνικής, η οποία έχει ενισχυθεί κατά 36% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, υπεραποδίδοντας των άλλων τραπεζών κατά 15%, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις μας στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με premium έναντι του μέσου όρου του κλάδου”, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Συμπληρώνει, επίσης, πως η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σημαντικές προοπτικές αναδιάρθρωσης, υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων, υπερβάλλουσα ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια, αρκετά ”κρυμμένα” στοιχεία ενεργητικού, αλλά και επιπλέον αξία, η οποία και αναμένεται να προέλθει από ένα νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Δεύτερη ”αγαπημένη” μετοχή από τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο είναι αυτή της Alpha Bank, για την οποία αναφέρει πως τα μεγέθη εξαμήνου επιβεβαιώνουν τους υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης στα καταναλωτικά δάνεια, την ανάκαμψη στα καθαρά έσοδα από τόκους και στην αύξηση των εσόδων, αλλά και την ισχυρή βελτίωση της κερδοφορίας.

”Εκτιμούμε ότι η μετοχή της Alpha Bank αποτιμάται ελκυστικά, καθώς διαπραγματεύεται 11 φορές τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη του 2007, έναντι 12 του κλάδου”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Για τη Eurobank, σημειώνει πως έχει υποαποδώσει του κλάδου κατά 16% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ενώ εξηγεί πως η ”αδυναμία της τιμής” έχει κάνει τη μετοχή περισσότερο ελκυστική, καθώς δεν διαπραγματεύεται πλέον με premium έναντι του κλάδου.

Παράλληλα, και όσον αφορά στη Eurobank, επισημαίνει τον ρυθμό ανάπτυξης σε επίπεδο εσόδων, τη συνεχιζόμενη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, τα ”ισχυρά” περιθώρια εσόδων από τόκους, τα χαμηλά κόστη, αλλά και την επαρκή διαχείριση των πόρων.

Εξάλλου, στα top picks περιλαμβάνονται ο ΟΤΕ, αλλά και οι Τιτάν και Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v