Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι εισηγήσεις του επιτρόπου Χ. Αλμούνια για διαρθρωτικά μέτρα, η υπαγωγή των μετοχών Πουλιάδης και PC Systems σε επιτήρηση, τα αμετάβλητα από την ΕΚΤ επιτόκια, αλλά και η κατάταξη της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματικών κέντρων της Ευρώπης είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι εισηγήσεις του επιτρόπου Χ. Αλμούνια για διαρθρωτικά μέτρα, η υπαγωγή των μετοχών Πουλιάδης και PC Systems σε επιτήρηση, τα αμετάβλητα από την ΕΚΤ επιτόκια, αλλά και η κατάταξη της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματικών κέντρων της Ευρώπης είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Προϋπολογισμός: Η κυβέρνηση υποχρεώνεται να προσφύγει σε πολιτική διαπραγμάτευση στο Ecofin, προκειμένου να διασώσει τον νέο προϋπολογισμό, μετά το βέτο του επιτρόπου Χ. Αλμούνια για την τιτλοποίηση οφειλών, επισημαίνει η Ημερησία.

Διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία αντιστοιχούν στο 0,6% του ΑΕΠ, πρότεινε ο κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια, ο οποίος τελικά φαίνεται να αποδέχεται την τιτλοποίηση του 2005 ύψους 1,8 δισ. ευρώ, αλλά δεν προκρίνει την επανάληψη του εγχειρήματος και το 2006, σημειώνει η Καθημερινή.

Αβεβαιότητες για τον προϋπολογισμό του 2006 και πολιτικές συγκρούσεις άφησε πίσω του στην Αθήνα ο επίτροπος, Χ. Αλμούνια, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Η κυβέρνηση, ”στριμωγμένη” από τον Ισπανό επίτροπο Χ. Αλμούνια, ο οποίος ”ακύρωσε” τον προϋπολογισμό του 2006 και την πιέζει να λάβει πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποδώσουν 2 δισ. ευρώ, θα επιδιώξει πολιτική έγκριση της τιτλοποίησης στο Ecofin τον Ιανουάριο.

Εισηγμένες: Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παραπέμπονται 52 εισηγμένες, όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία εξηγεί πως διαπιστώθηκε ότι ενώ με τα ΔΛΠ προβλέπονται μόνο 4 τύποι πιστοποιητικών, ”ανακάλυψαν” και 7 ελληνικές πατέντες.

Συνεπείς στην πλειοψηφία τους παρουσιάστηκαν οι εισηγμένες εταιρίες, ανακοινώνοντας τα εξαμηνιαία αποτελέσματα εντός της προθεσμίας που είχε δοθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σημειώνει η Καθημερινή.

Στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης (”υπό επιτήρηση”) μεταφέρονται από σήμερα οι μετοχές των εταιριών Πουλιάδη και PC Systems σύμφωνα με το Κέρδος, που συμπληρώνει πως από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005, 24 μετοχές μεταφέρονται στην τρίωρη διαπραγμάτευση και δύο στην πεντάωρη.

Σοφοκλέους: Η Σοφοκλέους ζει στον αστερισμό των deals, είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης σε κάθε στέκι της χρηματιστηριακής αγοράς. Το ποιος αγοράζει, ποιος πουλάει, πού υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί μια επιχειρηματική συμφωνία επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΕΚΤ: Για 28ο μήνα η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει όμως πως ο Τρισέ προειδοποίησε χθες από το Ζάππειο.

Ισχυρό λόγω των πληθωριστικών πιέσεων του πετρελαίου παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των ευρωεπιτοκίων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Θέμα χρόνου είναι η αύξηση των επιτοκίων του ευρώ από την ΕΚΤ, η οποία μιλά πλέον για ορατούς κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα τιμών στην ευρωζώνη, τονίζει το Κέρδος.

Ευρώ: ”Πύραυλο” έκανε το ευρώ ο επιθετικός τόνος των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με Το Βήμα.

Αθήνα: Κατά μία θέση υποχώρησε η Αθήνα στον πίνακα μεταξύ των 30 κορυφαίων πόλεων επιχειρηματικών κέντρων της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας φέτος την τελευταία θέση, αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη έκθεση της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας Cushman & Wakefield.

Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλας: Για αναδίπλωση Πουλόπουλου, στροφή Ρουσόπουλου και ενδιαφέρον εξαγοράς από ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ και άλλα σχήματα κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία.

Στροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση στο θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού Φλας, επισημαίνουν Τα Νέα.

ΓΣΕΕ: Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου και την καταγγελία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εντός του προσεχούς δεκαημέρου αποφάσισε χθες η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αναδυόμενες αγορές: Επενδυτική ευκαιρία αποτελούν το 2005 οι αναδυόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με το Κέρδος, που επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα επενδεδυμένα ελληνικά κεφάλαια στις εν λόγω αγορές ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ.

Forthnet: Σκληραίνει η μάχη για τη FORTHnet σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες αναφέρει πως η Novator εξέφρασε στο Δ.Σ. της FORTHnet τη βούλησή της να μην πουλήσει μετοχές.

Σε άγριο πολιτικό ”πόκερ” εξελίσσεται η υπόθεση της FORTHnet, καθώς Intracom και Novator δεν παραιτούνται από τη μάχη γοήτρου για τον έλεγχο της ελληνικής εισηγμένης εταιρίας.

Marfin: Την εξαγορά της Omega Bank σχεδιάζει η Marfin, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σημειώνοντας παράλληλα τα σημεία από τα οποία θα κριθεί η συμφωνία, ενώ παραθέτει και τα επόμενα σχέδια του ομίλου.

ΜΕΤΚΑ: Στα 9,2 ευρώ πουλήθηκε το 10% της ΜΕΤΚΑ σύμφωνα με την Ημερησία.

Chipita: Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των διεθνών δραστηριοτήτων προσθέτει η Chipita, η οποία χθες προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Boval, μετόχου μεταξύ άλλων της 3Ε και της AG Leventis, σημειώνει η Καθημερινή.

Ιντρακάτ: Έργο της Εγνατίας Οδού ανέλαβε η Ιντρακάτ, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το έργο είναι προϋπολογισμού 22,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v