Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Νέες τιμές-στόχοι από Σίγμα - Marfin (upd)

Στα 42,5 από 34,9 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για την Εθνική η Σίγμα (6/10), ενώ τα 35 (από 33,6) ευρώ έθεσε ως νέα τιμή-στόχο η Marfin Analysis για την ίδια μετοχή (7/10/2005). Εξάλλου, η ίδια χρηματιστηριακή αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Attica Group σε ”outperform” από ”neutral”, διατηρώντας την τιμή–στόχο των 3,40 ευρώ (7/10/2005).

Εθνική: Νέες τιμές-στόχοι από Σίγμα - Marfin (upd)
Στα 35 από 33,6 ευρώ αναθεώρησε η Marfin Analysis την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” (7/10/2005). Παράλληλα, η Σίγμα Χρηματιστηριακή προχώρησε στις 6 Οκτωβρίου 2005 σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την Εθνική, στα 42,5 από 34,9 ευρώ, διατηρώντας και αυτή τη σύσταση ”outperfrom”.

Η Marfin χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Εθνικής ισχυρά και υπεράνω των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής. Βάσει των λειτουργικών επιδόσεων της τράπεζας και των δηλώσεων της διοίκησης, η χρηματιστηριακή προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κατά 7,8% το 2005, 4% το 2006 και 4,3% το 2007.

Όπως αναφέρει η ίδια χρηματιστηριακή, διατηρεί τη σύσταση ”outperform” εν αναμονή νέων καταλυτών που αναμένεται να προσδώσουν νέα δυναμική, αναφέροντας ως παράδειγμα μια νέα εθελούσια έξοδο.

Από την πλευρά της, η Σίγμα αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής στην περίοδο 2005-2007 κατά 6,4%, ενώ τονίζει πως ”υπάρχει χώρος και για νέες αναβαθμίσεις ως αποτέλεσμα της περαιτέρω περικοπής κοστους”.



Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 32,4 ευρώ.

Εξάλλου, η ίδια χρηματιστηριακή, σε report της με την ίδια ημερομηνία, αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Attica Group σε ”outperform” από ”neutral”, διατηρώντας την τιμή–στόχο των 3,40 ευρώ.

Η Marfin χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εξαμήνου της Attica Group αντίστοιχα των εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα EBITDA υψηλότερα σε ό,τι αφορά την κερδοφορία.

Τα αποτελέσματα της εταιρίας, παρατηρεί η Marfin, ήταν σημαντικά επηρεασμένα από τα αυξημένα κόστη στα καύσιμα -κάτι που παραμένει και η βασική ανησυχία της Marfin- τα οποία αντισταθμίστηκαν μερικώς από τη βελτιωμένη τουριστική κίνηση.

Η ανοδική αναθεώρηση της σύστασης αποδίδεται στην πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής, η οποία στη συνεδρίαση της Πέμπτης έκλεισε στα 3,02 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v