Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη δημοσιονομική πολιτική, το μέλλον του ομίλου Κλωνατέξ, οι φοροϋποθέσεις των ακινήτων, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις μεταξύ των τραπεζών, αλλά και η εικόνα του ελληνικού τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη δημοσιονομική πολιτική, το μέλλον του ομίλου Κλωνατέξ, οι φοροϋποθέσεις των ακινήτων, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις μεταξύ των τραπεζών, αλλά και η εικόνα του ελληνικού τουρισμού είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Κυβέρνηση: Πρώτο πλήγμα για τον πρωθυπουργό οι συνεχείς καταγγελίες για διαφθορά στο Δημόσιο και προσλήψεις ”γαλάζιων παιδιών” με εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Οικονομία: Νέα μέτρα το 2006, συνέχιση της σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής το 2007, αλλά και αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας είναι το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. σύμφωνα με την Ημερησία.

Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τυχόν απόρριψη της τιτλοποίησης του 2006, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Συνταξιοδοτικό: Ανάλογα με το ακροατήριο και τις ”ανάγκες” του διαμορφώνονται οι θέσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία κάνει λόγο για διγλωσσία Παναγιωτόπουλου για το συνταξιοδοτικό προς τις Βρυξέλλες και προς το ”εθνικό ακροατήριο”.

Τουρισμός: Ο ελληνικός τουρισμός πάσχει από έλλειψη στρατηγικών κατευθύνσεων, διαπιστώνει η οικονομική και κοινωνική επιτροπή, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Αύξηση 70% στα κέρδη τραπεζών εννεαμήνου αναμένεται σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει παράλληλα ποια είναι η εικόνα των 13 μεγαλύτερων τραπεζών.

Νέα σενάρια για εξαγορές στον κλάδο των τραπεζών φημολογούνται σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για κύκλο συζητήσεων μεταξύ των μικρών του κλάδου, ενώ αναφέρεται παράλληλα στις διαπραγματεύσεις Marfin - Ωμέγα, αλλά και στη ”σφήνα” των Γάλλων.

Ακίνητα: Νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ φορολογουμένων και ΔΟΥ έχουν ανακύψει από τους ελέγχους των εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας ακινήτων, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι φόροι που καταλογίζονται είναι υπέρογκοι αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΟΠΑΠ: Κορυφώνονται οι πιέσεις από τα διεθνή θεσμικά χαρτοφυλάκια για τον ΟΠΑΠ λόγω του Στοιχήματος επισημαίνει η Ημερησία, η οποία σημειώνει πως η διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται σε αμηχανία, ενώ ελπίζει να έχει κλείσει το θέμα μέχρι τη γενική συνέλευση.

Όμιλος Λάτση: Τι σηματοδοτεί η κινητικότητα στον όμιλο Λάτση εξηγεί η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία εντείνονται οι φήμες ότι επίκειται μεγάλη συμφωνία με γαλλική τράπεζα.

Τεχνική Ολυμπιακή: Αύξηση 56% στα κέρδη εμφάνισε η Τεχνική Ολυμπιακή στο πρώτο εξάμηνο του 2005, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κλωνατέξ: Από τη διάθεση των τραπεζών να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ομίλου Κλωνατέξ κρίνονται πλέον όλα σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για εξώδικο εταιρίας leasing στη Fanco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v