Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 3 τίτλους

Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των ΕΧΑΕ (αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 8,90 ευρώ) και Frigoglass προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, θέτοντας ταυτόχρονα ”υπό αναθεώρηση” τη σύσταση για τη μετοχή της Inform Λύκος, ενώ σε ό,τι αφορά την αγορά αναφέρει πως το πλεόν πιθανό σενάριο είναι η συσσώρευση.

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 3 τίτλους
Σε αλλαγή των συστάσεων για τις μετοχές των ΕΧΑΕ και Frigoglass προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου παράλληλα έθεσε ”υπό αναθεώρηση” τη σύσταση για τη μετοχή της Inform Λύκος.

Εξάλλου και όσον αφορά στη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η συσσώρευση είναι το πλέον πιθανό σενάριο στην παρούσα φάση.

Ειδικότερα, η Εγνατία Finance αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ από ”hold” σε ”buy”, καθώς αύξησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 8,90 ευρώ, από τα 6,80 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Frigoglass σε ”accumulate” από ”buy”, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 5,90 ευρώ.

Για την αγορά γενικότερα η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι δυο πτωτικές συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας δεν σηματοδοτούν την απαρχή μιας πτωτικής τάσης.

”Αντιθέτως εκτιμούμε πως ενδέχεται να παρουσιαστούν επιλεκτικές τοποθετήσεις, τάση η οποία και καταγράφηκε άλλωστε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οδηγώντας κατά συνέπεια την αγορά σε συσσώρευση”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Συμπληρώνει δε πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών την τρέχουσα εβδομάδα, η οποία και αναμένεται να καθοριστεί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις λιανικές πωλήσεις αλλά και τα μεγέθη εννεαμήνου των εταιρειών, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ορισμένα δείγματα για τον παλμό της παγκόσμιας οικονομίας.

”Το μήνυμα που λαμβάνουν οι επενδυτές είναι ότι τα αμερικανικά επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο απ’ όσο είναι αναμενόμενο, γεγονός το οποίο θα έχει επιπτώσεις τόσο στα κέρδη των εταιριών όσο και στα χρηματιστήρια” αναφέρει η Εγνατία Finance.

Παράλληλα, σημειώνει πως πιθανή αύξηση στα επιτόκια θα επηρεάσει την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ενδέχεται να δημιουργήσει πιέσεις, ως έναν βαθμό, στη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v