Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Finance: Το Model Portfolio Οκτωβρίου

Τη μετοχή της ΕΧΑΕ με στάθμιση 3% περιλαμβάνει στο Model Portfolio Οκτωβρίου η Alpha Finance, ενώ μειώνει τη στάθμιση της Folli Follie και της S&B κατά 3% και 1% αντίστοιχα. Παράλληλα αυξάνει κατά 1% την στάθμιση της μετοχής του Τιτάνα.

Αlpha Finance: Το Model Portfolio Οκτωβρίου
Τη μετοχή της ΕΧΑΕ με στάθμιση 3% περιλαμβάνει στο Model Portfolio Οκτωβρίου η Alpha Finance, ενώ μειώνει τη στάθμιση της Folli Follie και της S&B κατά 3% και 1% αντίστοιχα.

Παράλληλα αυξάνει κατά 1% την στάθμιση της μετοχής του Τιτάνα.

Ειδικότερα η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει πλέον τη μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της τονίζοντας το ενδεχόμενο υψηλών μερισμάτων, ενώ επισημαίνει ότι μπορεί να συμμετάσχει στην όποια άνοδο της αγοράς.

Παράλληλα η Alpha Finance διατηρεί έκθεση 85% σε μετοχές και 15% σε ρευστά διαθέσιμα, ενώ επισημαίνει ότι η απόδοση (gross return) του model portfolio το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 1,7%, έναντι 4,4% του δείκτη FTSE 140.

Oι αναλυτές της χρηματιστηριακής αποδίδουν την υστέρηση του model portfolio έναντι του FTSE 140 κυρίως στις απώλειες συγκεκριμένων μετοχών αλλά και στα κέρδη των τραπεζών, που αναλογούν στο 12% του χαρτοφυλακίου της.

Οι 14 μετοχές που αποτελούν το model portfolio Oκτωβρίου της χρηματιστηριακής είναι (με βάση τη στάθμιση): ΟΤΕ (20%), Εθνική Τράπεζα (12%), Νotos Com (8%), 3E (7%), Tιτάν (6%), Σαράντης (6%), ΔΕΗ (5%), Folli Follie (5%), S&B (5%), EXAE (3%), Αttica Group (2%), Μαίλλης (2%), Autohellas (2%), Ρόκας (2%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v