Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς έγινε η ”κούρσα” στη Sex Form;

Η Sex Form είναι πλέον εκτός ταμπλό. Λίγες εβδομάδες όμως πριν συμβεί το ”μοιραίο”, η μετοχή έκανε ”μαγικά” πράγματα στο ταμπλό, επιβεβαιώνοντας πλήρως εκείνους που λένε ότι οι ”βόμβες” σκάνε στα limit up και όχι στα limit down. Ποιοι είχαν οδηγήσει τότε την κούρσα της ανόδου; Πόσες μετοχές αγόρασαν (αν αγόρασαν) τα τμήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων των τραπεζών και ποιοι πούλησαν;

Πώς έγινε η ”κούρσα” στη Sex Form;
Η Sex Form είναι πλέον εκτός ταμπλό. Λίγες βδομάδες όμως πριν συμβεί το ”μοιραίο”, η μετοχή έκανε ”μαγικά” πράγματα στο ταμπλό, επιβεβαιώνοντας πλήρως εκείνους που λένε ότι οι ”βόμβες” σκάνε στα limit up και όχι στα limit down.

Ποιοι είχαν οδηγήσει τότε την κούρσα της ανόδου; Πόσες μετοχές αγόρασαν (αν αγόρασαν) τα τμήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων των τραπεζών και ποιοι πούλησαν; Υπήρξαν ”σινικά τείχη”;

Ο υπογράφων είδε με τα μάτια του ενημερωτικό σημείωμα από private banking μεγάλης τράπεζας. Οι διαχειριστές, λοιπόν, είχαν τοποθετήσει το 50% των χρημάτων του πελάτη τους σε Αμοιβαία σταθερού εισοδήματος.

Και επειδή αυτή τους η κίνηση ήταν συντηρητική, είπαν τα παιδιά να ρισκάρουν λίγο περισσότερο με το υπόλοιπο 50% των χρημάτων του ατυχούς επενδυτή σε δύο μετοχές, εκ των οποίων η μία ήταν η Sex Form!

Ο επενδυτής για κάποιους δικούς του λόγους δεν θέλησε να μας εμπιστευτεί το σημείωμα, ούτε και να προβεί σε επίσημη καταγγελία.

Το περιστατικό αυτό, όμως, αποτέλεσε την αφορμή για έρευνα. Ψάξαμε, λοιπόν, στην αγορά, ρωτήσαμε αρκετούς ανθρώπους και αυτό που βρήκαμε είναι ότι και άλλοι επενδυτές – πελάτες μεγάλων τραπεζών τοποθετήθηκαν στην κρίσιμη περίοδο (Ιουνίου – Ιουλίου) στη μετοχή της Sex Form.

Πόσοι είναι αυτοί; Μπορεί να είναι μόνο εκείνοι που συναντήσαμε! Να πρόκειται για μοναδική σύμπτωση. Μπορεί, όμως, να κρύβεται και κάτι περισσότερο από μια αθώα έμπνευση (έστω και ακραία) κάποιων διαχειριστών.

Ας μην ξεχνάμε ότι ανάλογες αθώες εμπνεύσεις υπήρξαν και στην περίπτωση της Δυναμικής...

Δεν είμαστε ντετέκτιβ, ούτε ζηλεύουμε τη δόξα του Σέρλοκ Χολμς. Ούτε έχουμε αναλάβει εργολαβία τον ρόλο του Δον Κιχώτη της αγοράς.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις (κατά την ταπεινή μας πάντοτε άποψη) ότι σε αυτή την υπόθεση κάτι δεν πήγε καλά...

Δεν είμαστε οι αρμόδιοι, ούτε και έχουμε στη διάθεσή μας τα μέσα (ούτε και θα έπρεπε να τα έχουμε) για να διερευνήσουμε σε βάθος αυτή την υπόθεση. Η δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε θέματα.

Στην προκειμένη περίπτωση ευχόμαστε να μην έχει συμβεί το παραμικρό και όλα αυτά που αναφέρουμε να είναι προϊόν ασύλληπτων συμπτώσεων.

Διότι σε διαφορετική περίπτωση, ίσως διαλυθούν πολλοί από τους μύθους που έχουμε κτίσει σ’ αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v