Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτική αποκόμιση κερδών

Χαμηλότερα, με αυξημένες, όμως, συναλλαγές και στα μικρομεσαία, κινείται η αγορά. Περίπου ισοδύναμη η αναλογία ανοδικών – πτωτικών με μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών σε ΟΤΕ, Cosmote, να οδηγεί χαμηλότερα τον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα ΟΤΕ, Cosmote, λίγο πιο κάτω η Εθνική, με κέρδη Intracom, ΕΛΤΕΧ, Βιοχάλκο και Alpha Bank.

Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών με σχετικά υψηλές συναλλαγές και αυξημένη εμπορευσιμότητα σε Alpha Bank, Εθνική, Intracom, ΟΤΕ και Πειραιώς, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Με αυτήν την εικόνα να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, προκαλεί ενδιαφέρον η συντηρούμενη ”μόχλευση” σε αρκετές μετοχές εταιριών του μεσαίου– χαμηλότερου χώρου.

Σε Chipita, Ολυμπιακή Τεχνική, Μυτιληναίος, ο τζίρος ξεπέρασε πολύ γρήγορα τις 70-80.000 τεμάχια, με τη μετοχή του Μυτιληναίου να ενισχύεται μέχρι και 2,25% στα 14,52 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές, από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καταγράφονταν στις μετοχές της Altec προς τα 0,75 ευρώ, ΑΕΓΕΚ, χαμηλότερα προς τα 0,74 ευρώ, Καρδασιλάρης υψηλότερα τα 50,50 ευρώ, Μινωικές Γραμμές υψηλότερα στα 2,89 ευρώ, Inform Lykos υψηλότερα κατά 4,3% στα 4,40 ευρώ, αλλά και σε Φουρλή, FORTHnet, Lavipharm, Spider.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, φαίνεται πως στην αγορά επιχειρείται μερική κατοχύρωση σημαντικότατων βραχυπρόθεσμων υπεραξιών σε ΟΤΕ-Cosmote, ανάλογη κίνηση περιορισμένης όμως έκτασης στην Εθνική, με συντήρηση της ανοδικής φοράς για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Να σημειωθεί, πως μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης αντιδρούσαν ανοδικά οι μετοχές των Μπαλλή στα 1,18 ευρώ, Ιnterfish στα 0,60 ευρώ, ΕΛΒΕ στα 1,27 ευρώ, Σελόντα στα 1,06 ευρώ, Compucon στα 0,41 ευρώ και άλλων 24 τίτλων με ποσοστό μεταβολής μεγαλύτερο του 2%.

Από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς θα συμπεραίναμε πως πρόκειται για μία συνεδρίαση λίγο πολύ αναμενόμενη, μόνο που θα πρέπει στη συνέχεια να επιβεβαιωθεί η διάθεση των επενδυτών, ειδικότερα στη μετοχή της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v