Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία-πιθανές οι ρευστοποιήσεις

Ευνοϊκές παραμένουν οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά, με την ψυχολογία των επενδυτών να είναι θετική, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν, όμως, την καταγραφή κινήσεων αποκόμισης κερδών. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρωση της τάσης θα παίξουν και οι ξένες αγορές, απουσία σημαντικών εγχώριων εξελίξεων.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία-πιθανές οι ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει, όμως, πως δεν αποκλείονται οι κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Proton Securities ότι θα αναζητήσει κατεύθυνση η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Η Proton Securities συμπληρώνει πως η ψυχολογία παραμένει βελτιωμένη και ειδικότερα όσον αφορά σε ΟΤΕ, CosmΟΤΕ και Εθνική, επισημαίνοντας ότι κατά συνέπεια δεν προβλέπει σημαντικά περιθώρια πτώσης.

Από τα blue chips και συγκεκριμένα από εκείνα που διαθέτουν ”ελκυστικά” θεμελιώδη στοιχεία (όπως είναι οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες) θα προέλθει η τάση για τη Σοφοκλέους, εκτιμά η Σίγμα Securities, η οποία παράλληλα σημειώνει πως οι εξελίξεις στις ξένες αγορές θα επηρεάσουν τον τόνο στην περίπτωση που οι εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση παρά την τάση που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως σε τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά παραμένουν ευνοϊκές και κατά συνέπεια το ενδιαφέρον όσον αφορά σε έναν αριθμό συγκεκριμένων μετοχών αναμένεται να διατηρηθεί.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφούν την ίδια στιγμή κινήσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους τίτλους οι οποίοι πρόσφατα κινήθηκαν ανοδικά, οδηγώντας ως εκ τούτου την αγορά σε τάσεις συσσώρευσης.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,30% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 276 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο, ενώ προσθέτει πως ο FTSE-20 ενισχύθηκε κατά 0,47%, καθοδηγούμενος από τις Εθνική (1,34%), Alpha Bank (1,08%), OTE (0,93%) και CosmOTE (2,13%), ενώ κάμψη 1,08% κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v