Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα της αγοράς εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα κινηθεί η σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει τη συνέχιση των κινήσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεν αναμένει σημαντική πτώση των τιμών στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis.

Αμετάβλητες, προς πτωτικές, εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές στην Αμερική να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα μακρο-οικονομικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η Proton Securities εκτιμά πως τα ”καλά νέα” θα επεκταθούν στην ευρύτερη αγορά και ως εκ τούτου η εγχώρια αγορά ενδέχεται να παρουσιάσει υπεραπόδοση σήμερα.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών, ενώ παράλληλα σημειώνει πως κατά την άποψή της η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό τόσο σε Ευρώπη όσο και στην εγχώρια αγορά επιβάρυναν και τη Σοφοκλέους, παρά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου αναφέρει η Σίγμα Securities, η οποία συμπληρώνει πως ο αυξημένος όγκος σε συνδυασμό με τις πιέσεις από τις πωλήσεις δημιουργούν ανησυχίες για τις ερχόμενες ημέρες.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες της τάξης του 1,14% και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 211 εκατ. ευρώ έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με την Marfin Analysis οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες µετοχών ήταν το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι ρευστοποιήσεις ήταν σχετικά αναµενόµενες µετά από 4 συνεχόµενες ηµέρες καταγραφής κερδών.

Η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές επίσης επηρέασε το επενδυτικό κλίµα, ενώ με απώλειες 1,19% και 0,71% έκλεισαν ο FTSE-20 και ο FTSE-40 αντίστοιχα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v