Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις ακάλυπτες επιταγές εννεαμήνου, στα έσοδα από το ΦΠΑ, στη ”μάχη” της Εθνικής για τη ρουμανική BCR, στην πώληση της Q-Telecom στις μητρικές της ΤΙΜ, αλλά και στις νέες αυξημένες τιμές του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις ακάλυπτες επιταγές εννεαμήνου, στα έσοδα από το ΦΠΑ, στη ”μάχη” της Εθνικής για τη ρουμανική BCR, στην πώληση της Q-Telecom στις μητρικές της ΤΙΜ, αλλά και στις νέες αυξημένες τιμές του πετρελαίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Γρίπη: Πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και πλήγμα για την ελληνική οικονομία αποτελεί η γρίπη των πουλερικών σύμφωνα με την Ημερησία.

Οι πρώτες ενδείξεις για επιπτώσεις στον τουρισμό από τη γρίπη των πτηνών άρχισαν να εμφανίζονται, αναφέρει η Καθημερινή, που επισημαίνει πως στοιχεία από την εξερχόμενη τουριστική κίνηση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει διστακτικότητα στους Έλληνες, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, να κλείσουν ταξιδιωτικά πακέτα σε περιοχές ”υψηλού κινδύνου”.

Ζωντανό γαλόπουλο στις Οινούσσες Χίου, κοντά στις τουρκικές ακτές, έφερε το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε έδαφος της Ε.Ε., ενώ διαστάσεις παίρνει ένας αδικαιολόγητος –κατά τους ειδικούς επιστήμονες– πανικός του κοινού, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Γκαργκάνας: Η κυβέρνηση άφησε χθες ακάλυπτο το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα, ο οποίος κατηγορείται ότι παρά τις εισηγήσεις του για συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων των εργαζομένων στο επίπεδο του μέσου πληθωρισμού στην ευρωζώνη (γύρω στο 2%) εισπράττει τις αυξήσεις που προβλέπουν οι συμβάσεις των τραπεζών με την ΟΤΟΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

Για αιχμές Ρουσόπουλου κατά Γκαργκάνα για τις αποδοχές του κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ”αφήνουν ακάλυπτο τον διοικητή της Τράπεζαw της Ελλάδος”.

Αλογοσκούφης: Σαρωτικές αλλαγές στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην Εξπρές.

Ακάλυπτες Επιταγές: Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στο εννεάμηνο τα ”φέσια” έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Οι ακάλυπτες επιταγές έχουν πνίξει την αγορά φτάνοντας στο ύψος–ρεκόρ των 1,134 δισ. ευρώ, επισημαίνει Το Βήμα, προσθέτοντας ότι η οικονομική ασφυξία απειλεί ακόμη και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

ΦΠΑ: Εκτεταμένους ελέγχους στις περιοχές όπου τα δημόσια έσοδα παραμένουν καθηλωμένα θα διενεργεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει η Καθημερινή, που κάνει λόγο για υστέρηση έως και 74% σε σχέση με πέρυσι σε ορισμένες ΔΟΥ.

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενέργησε τον Αύγουστο η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, καθώς οι εισπράξεις του Δημοσίου από ΦΠΑ εμφανίζονται μειωμένες κατά 4,9%, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Αύξηση 2,1% παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Καύσιμα: Βολές σε κυβερνήσεις, υπουργούς και διακινητές πετρελαιοειδών, κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για τη γιγάντωση του λαθρεμπορίου, εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Πετρέλαιο: Το δελτίο θυέλλης… ενίσχυσε το πετρέλαιο, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως οι αγορές ανησυχούν τώρα για τρίτο πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ από τον τυφώνα ”Βίλμα”.

Στεγαστικά Δάνεια: Το ”πιο προνομιακό καθεστώς” για τους Έλληνες δανειολήπτες στεγαστικών θα υιοθετηθεί υποχρεωτικά από όλες τις τράπεζες σε σύγκριση με όλες τις άλλες κατηγορίες δανειοληπτών, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για διαμόρφωση των στεγαστικών επιτοκίων στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα στα επόμενα χρόνια, επισημαίνει το Κέρδος.

Ασφαλιστικές: Την απειλή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας για αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες επισείει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία φέρεται αποφασισμένη να παραδώσει την ευθύνη της εποπτείας στο υπουργείο Οικονομίας, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ στα αποθεματικά των τραπεζών.

Αιολική Ενέργεια: Την πρώτη μονάδα αιολικής ενέργειας εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή η γαλλική EDF σύμφωνα με την Καθημερινή, που σημειώνει ότι πρόκειται για το πρώτο αιολικό πάρκο ισχύος 36 MW στη θέση Μαβριά της Κοινότητας Διδύμων στην Αργολίδα.

Καταστήματα: Αδιόρατες αλλαγές έχει φέρει στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων ο νόμος για τη διεύρυνση του ωραρίου, αναφέρει το Κέρδος.

Εθνική: Εθελούσια έξοδο για 1.300 άτομα σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως το Δημόσιο δεν θα συμμετάσχει στο κόστος, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η Εθνική δίνει σκληρή μάχη στη Ρουμανία, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη ενάντια σε ισχυρούς ομίλους.

Δέλτα Project: Αύξηση 8,6% στα κέρδη του 2005 και 12% στις πωλήσεις θα καταγράψει η Δέλτα Project στο 2005, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Q-Telecom: Στους ιδιοκτήτες της ΤΙΜ, τα funds Apax και TPG περνά τελικά η Q-Telecom της Info-Quest με τίμημα 325 εκατ. ευρώ, σημειώνει η Ημερησία.

Άβαξ: Εισροή διεθνών κεφαλαίων στο Χ.Α. εκτιμάται πως θα προκαλέσει η υλοποίηση –εντός της προσεχούς διετίας– του σχεδίου συγχώνευσης με απορρόφηση από την τεχνική εταιρία J&P Άβαξ της μητρικής J&P Overseas, επισημαίνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v