Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι προβλέψεις του διεθνούς οίκου S&P για το έλλειμμα, τα φορολογικά κίνητρα για τις offshore εταιρίες, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, αλλά και ο κλάδος των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι προβλέψεις του διεθνούς οίκου S&P για το έλλειμμα, τα φορολογικά κίνητρα για τις offshore εταιρίες, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, αλλά και ο κλάδος των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

S&P: Έλλειψη αποφασιστικής στρατηγικής για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ταχύτερη μείωση του χρέους διαπιστώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P, αναφέρει η Ημερησία.

Ανεπαρκή κρίνει η S&P τα μέτρα για το έλλειμμα σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αλλοδαπές Επιχειρήσεις: Παρατείνεται το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών του νόμου 89 που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα αλλά δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, σημειώνει η Καθημερινή.

Κυριακόπουλος: Σαφή και ξεκάθαρη πολιτική μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους ζητεί από την κυβέρνηση ο επιχειρηματικός κόσμος διά του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Εξπρές τονίζει ότι η στρατηγική της ήπιας προσαρμογής δεν ήταν αρκετά ριζοσπαστική και αποτελεσματική για τη διαχείριση της κατάστασης.

Σοφοκλέους: Ο φόβος του πληθωρισμού που κατέβαλε χθες τους επενδυτές, τους ώθησε να αποκομίσουν τα κέρδη τους στις διάφορες αγορές και να πουλήσουν μεγάλο μέρος των μετοχών τους, επισημαίνει Το Βήμα, που μεταξύ άλλων τονίζει ότι χθες η Σοφοκλέους έπεσε κατά 1,92%.

ΣΜΕΧΑ: Πρόταση με νέες παραμέτρους για την εκκαθάριση κατέθεσε ο ΣΜΕΧΑ, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Παλαιοκρασσάς: Η απόφαση του προέδρου της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσά να παρακρατήσει μερίσματα του Δημοσίου έναντι χρεών προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την Ημερησία.

Το ”αλαλούμ” του Δημοσίου και των ”αλληλόχρεων λογαριασμών” του, όπου ο ένας Οργανισμός βάζει χέρι στην τσέπη του άλλου, ξαναήλθε χθες στην επιφάνεια με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του Γ. Παλαιοκρασσά αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ακίνητα: Όλα τα μέτρα για τα ακίνητα θα ισχύσουν κανονικά δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, διαψεύδοντας φήμες για αναβολή, αναφέρει η Ημερησία.

Μερίσματα: Με γνώμονα τις μερισματικές αποδόσεις κινούνται αρκετοί επενδυτές και διαχειριστές της εγχώριας αγοράς και των αγορών του εξωτερικού, αναζητώντας ”καταφύγιο” στις δύσκολες περιόδους που διανύουν τα χρηματιστήρια διεθνώς, τονίζει το Κέρδος.

Εθνική Τράπεζα: Ένταση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων δημιουργεί το νέο πρόγραμμα εθελουσίας στην τράπεζα επισημαίνει η Ημερησία.

Μεγάλο όφελος ύψους έως 500 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει η Εθνική Τράπεζα εάν επισπευτεί η ένταξη του ταμείου κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου για το Ασφαλιστικό των τραπεζών έως το τέλος του έτους, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Με επιτυχία στέφεται το πρόγραμμα της εθελουσίας στον ΟΤΕ ως προς τη συμμετοχή των εργαζομένων, αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως οι δικαιούχοι ίσως φτάσουν τους 5.900.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 46% στα κέρδη αναμένει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα κέρδη της τράπεζας θα προσεγγίσουν στο εννεάμηνο τα 135 εκατ. ευρώ.

CosmΟΤΕ: Με στόχο να καταστεί ένας όμιλος άνω των 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2007 η διοίκηση της CosmΟΤΕ ξεδιπλώνει σήμερα τη νέα στρατηγική της, σύμφωνα με το Κέρδος.

Μυτιληναίος: Έντονη κινητικότητα επικρατεί στον κλάδο του βωξίτη και των παραγόμενων ορυκτών αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες τονίζει πως ο όμιλος Μυτιληναίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της εταιρίας ΕΛΜΙΝ.

Τράπεζα Κύπρου: Καταστήματα σε Ρωσία και Ρουμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με την Ημερησία.

Marfin: Υπογράφεται μέχρι αύριο η εξαγορά της Omega Bank από τον όμιλο Marfin αναφέρει το Κέρδος, που επικαλούμενο πληροφορίες προσθέτει πως η εξαγορά θα γίνει με καταβολή μετρητών και ανταλλαγή μετοχών.

Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με την Εξπρές η επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της Omega Bank από τη Marfin.

Intracom: Για διαδραστική τηλεόραση από την Intracom κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία αναπτύσσει πλατφόρμα νέων υπηρεσιών.

ΚΑΕ: Καταστήματα λιανικής στις μαρίνες θα λειτουργήσει η θυγατρική των ΚΑΕ, Ελληνικές Διανομές, αναφέρει η Ημερησία.

Proton Bank: Στο σχέδιο εισόδου της Proton Bank στη Σοφοκλέους αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v