Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραποδίδει ο Small Cap 80

Στην καταγραφή νέα ”κορυφής” οδηγείται ο SC-80, με αρκετές μετοχές εταιριών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των επόμενων επενδυτικών επιλογών. Καλοδεχούμενη, καταρχήν, η μεσοπρόθεσμη αντίδραση, που έχει βέβαια ως απαραίτητη συνδρομή τη σταθεροποιητική διακύμανση του FTSE-20. Aπό τον 20άρη κερδίζουν έδαφος κατά κανόνα οι μη τραπεζικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισχυροποιείται η τάση για τον SC-80, οδηγώντας το σχετικό δείκτη σε νέα ”κορυφή”, ήτοι προς τις 535 μονάδες.

Με απόδοση +1,6% κινείται συγκριτικά υψηλότερα έναντι του MID-40 (0,44%) και του ASE 20 (0,25%).

Ο δείκτης μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αντιδρά ήρεμα θετικά χάρη στη μεταβολή των CosmΟΤΕ, Πειραιώς, Intracom και δύο-τριών ακόμη περιφερειακών μετοχών του 20άρη.

Δεδομένου αυτού του κλίματος στην υψηλή κεφαλαιοποίηση επιβεβαιώνεται η –λίγο πολύ αναμενόμενη– διακύμανση συγκεκριμένων μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, η Info-Quest υποχωρεί κατά 2,8%, η Altec κατά 1,2%, ενώ ενισχύονται Unisystems (5,4%), Ιnform Lykos (1,9%) και Byte (4,8%).

Στη μετοχή της τελευταίας πραγματοποιούνται και σήμερα συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές περίπου 45.000 τεμαχίων.

Κινητικότητα παρουσιάζεται και στο χώρο των μεσαίων κατασκευαστικών εταιριών, καθώς στη Βιοτέρ οι συναλλαγές ξεπερνούν τις 170.000 τεμάχια (3,4%), στην Αττικάτ τις 600.000 (7,9%), στην ΑΕΓΕΚ τα 2,6 εκατ. τεμάχια (2,6%), στη Μηχανική (4,4%) και σε ορισμένες ακόμη του κλάδου.

Για ακόμη μία συνεδρίαση υψηλές συναλλαγές σημειώνονται για το σύνολο των μετοχών των ακτοπλοϊκών εταιριών (ΑΝΕΚ, Μινωικές, Blue Star Group, Attica Group, ΝΕΛ).

Δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή αντίδραση του κλάδου συνεχίζεται για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, θα διακινδυνεύαμε να εκτιμήσουμε πως από ορισμένους προεξοφλείται και ενσωματώνεται το ενδεχόμενο απελευθέρωσης του ναυλολογίου, αλλά και των ούτως ή άλλως δρομολογημένων επιχειρηματικών κινήσεων.

Με τον SC-80 να υπεραποδίδει και με τη σταθερή διακύμανση του Γ.Δ. να προσφέρει εχέγγυα στους βραχυπρόθεσμους παίκτες, εξελίσσεται μία ακόμη φάση αντίδρασης μετοχών, κυρίως του μεσαίου – χαμηλότερου χώρου.

Κίνηση για πολλούς και διάφορους λόγους καλοδεχούμενη από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v