Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 5 τίτλους

Σε πτωτική αναθεώρηση των συστάσεων για τις μετοχές των CosmΟΤΕ (σε ”hold”), Jumbo (σε ”accumulate”), Μινωικών Γραμμών (σε ”hold) προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση για τις μετοχές των Hyatt (σε ”accumulate”) και Notos Com (σε ”buy”).

Εγνατία: Αλλαγή συστάσεων για 5 τίτλους
Σε πτωτική αναθεώρηση των συστάσεων για τις μετοχές των CosmΟΤΕ, Jumbo και Μινωικών Γραμμών προχώρησε η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση για τις μετοχές των Hyatt και Notos Com.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή υποβάθμισε σε ”hold” από ”accumulate” τη σύσταση για τη μετοχή της CosmΟΤΕ, διατηρώντας παράλληλα την τιμή-στόχο των 17,10 ευρώ.

Επίσης, υποβάθμισε σε ”accumulate” από ”buy” τη μετοχή της Jumbo, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 10,90 ευρώ, αλλά και σε ”hold” από ”accumulate” τη μετοχή των Μινωικών Γραμμών επαναδιατυπώνοντας την τιμή-στόχο των 2,90 ευρώ.

Εξάλλου, αναβάθμισε σε ”accumulate” από ”hold” τη μετοχή της Hyatt, διατηρώντας τα 10,50 ευρώ, ενώ έθεσε τη σύσταση ”buy” από ”accumulate” για τη μετοχή της Notos Com, επαναδιατυπώνοντας τα 3,90 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχιστούν ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η μετοχή του ΟΤΕ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον, καθώς ο Οργανισμός θα ανακοινώσει στις 20 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

”Η πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα χρόνια δομικά οικονομικά προβλήματα έδωσε σίγουρα το σωστό σινιάλο στην αγορά, καθώς καταδεικνύει την πρόθεσή της να τα διευθετήσει, αυξάνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ” επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Συμπληρώνει πάντως πως η αγορά αναμένει κινήσεις ανάλογες του ΟΤΕ και σε άλλες επιχειρήσεις στις οποίες μετέχει το Δημόσιο, όπως είναι η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, με στόχο να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη αλλά και τα έξοδα παραγωγής.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις, προβλέπει περιθώριο ανόδου 8,8% για τον Γενικό Δείκτη και 9,7% για τον FTSE-20, ποσοστά τα οποία και χαρακτηρίζει ”λογικά” και που αναμένεται να επιβεβαιωθούν εντός των επόμενων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v