Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 45.136.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Πρόοδος Ελληνικές Επενδύσεις, ενώ οι μετοχές της εταιρίας ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύονται στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής (0,32 ευρώ).

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΜΕΤΚΑ ΑΕ” διαπραγματεύονται στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,32 ευρώ (από 1,67 ευρώ), λόγω μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αναλογική επιστροφή ποσού ευρώ 1,35 στους μετόχους της εταιρίας.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 45.136.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΕ”, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 80.600.000 (ΚΟ) μετοχές.

* Σύμφωνα με την αριθ. 12/597/3.10.2005 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για 2η ημέρα 9.747.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της ”ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΒΕ” σε τιμή εκποίησης που θα διαμορφωθεί εντός των ορίων απόκλισης με ανώτατο όριο +12% και κατώτατο –3% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Συνεδρίασης του Χ.Α. της 21/10/2005.

Διάφορα

* Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, η Επίτροπος, Danuta HÜBNER, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, πραγματοποιεί συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς της. Συγκεκριμένα: στις 09:00 π.μ. η Eπίτροπος θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστο Φώλια, στις 10:15 π.μ. με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, στις 11:00 π.μ. με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Βαληνάκη και με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, στις 11:45 π.μ.. Οι ανωτέρω συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αντίστοιχα υπουργεία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 16:00 μ.μ. - 18:00 μ.μ., η κυρία Hübner, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό, Χρήστο Φώλια, θα επισκεφθεί έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ακολουθήσει στις 18:30 μ.μ. συνάντηση της Επιτρόπου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, ενώ το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ολοκληρωθεί με συνάντηση της κυρίας Hübner με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στις 19:30 μ.μ., στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, θα συναντηθεί στις 9:00 π.μ. με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ουάγκ Ζονγκφού. Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Σπύρος Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρος Ζησιμόπουλος. Τον Κινέζο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου θα συνοδεύουν η κυρία Γκούο Ζιμπίν, γενική διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, ο κ. Μενγκ Ζιάνγκούν, γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Χέϊ Λόγκγκιάγκ και ο κ. Λιού Σιγκούο, γενικός διευθυντής για θέματα Συνεργασίας του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα βιομηχανικής πολιτικής, ανταγωνισμού και προστασίας των καταναλωτών.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης θα εγκαινιάσουν στις 12:00 μ.μ., το Αιολικό Πάρκο 36 MW της ”Αιολική Διδύμων Α.Ε.” στη θέση Μαλαβριά της Κοινότητας Διδύμων του Δήμου Κρανιδίου στο Νομό Αργολίδας.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, θα εγκαινιάσουν στις 20:30 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, την Έκθεση που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχεδιαστών Μόδας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας(Fashion Week).

* Παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, στις 10:30 π.μ., στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά Α.Ε., θα υπογραφεί η σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπέζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ). Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην επέκταση του προβλήτα 1 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Ικόνιο του λιμένα Πειραιά.

Διεθνή

Γαλλία

- Καταναλωτικές δαπάνες (Σεπτέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v