Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στο τοπίο που διαμορφώνεται για τις συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήεων του 2006 και στην εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού τύπου.

Ο Τύπος της Παρασκευής
ΣΔΙΤ: ”Συμπράξεις λεπτών ισορροπιών”, γράφει στον πρώτο της θέμα η Οικονομική Καθημερινή, ενώ στον υπότιλο προσθέτει πως με προσεκτική κατανομή ρίσκου μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου θα αποδώσουν οι ΣΔΙΤ στα δημόσια έργα.

Μέσα στο 2006 ξεκινούν σε συμπραξη δημόσιου- ιδιωτικού τομέα έργα 7 δισ. ευρώ, γράφει το Κέρδος, αναφερόμενο στις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά στο συνέδριο του Economist.

”Πρόταση έκπληξη για β΄ Αττική οδό” αναφέρει στο πρώτο του θέμα το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας πως ούτε νέα διόδια θα υπάρξουν ούτε το δημόσιο θα καταβάλει έξτρα οικονομική ενίσχυση. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, πρόκειται για την νέα πρόταση που κατέθεσε κατά το συνέδριο του Economist ο Πρόεδρος της εταιρίας Αττική οδός, Δ. Κούτρας. Στο θέμα αναφέρεται το πρωτοσέλιδο και της εφημερίδας Εξπρές.

Τράπεζες: ”Νέα προβλήματα για το ασφαλιστικό”, γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι καθυστερεί η διαδικασία στο ΕΤΑΤ, ενώ για ”εκτόξευση των κερδών στο 9μηνο”, κάνει λόγο η Ημερησία.

Αποκρατικοποιήσεις: ”Αποκρατικοποιήσεις 2006: Βούτυρο στο ψωμί της Σοφοκλέους”, είναι ο τίτλος του cover story της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ”Και η λαχαναγορά στο χρηματιστήριο” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξης που αναφέρεται στο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βάσει του οποίου το 10% της ΑΤΕ θα πουληθεί έως το τέλος του έτους.

Ακίνητα: ”Στα αζήτητα τα ακίνητα και η επαγγελματική στέγη”, λέει η Εξπρές, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρει ”υποχώρηση 40% ενοικίων, μείωση τιμών 10% σε 2 μήνες και πολλά κενά καταστήματα.

Ευρώπη- μισθοί: ”Σύγκρουση για τους μισθούς στην Ευρώπη”, είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο αναφέρει ”μάχη ευρωσυνδικάτων με τους εργοδότες και την ΕΚΤ”. ”Η παγκοσμιοποίηση φέρνει αυξήσεις φόρων στην Ε.Ε.”, γράφει στην πρώτη της σελίδα η Ναυτεμπορική, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ”δέσμη ιδεών Κομισιόν προς το Συμβούλιο Κορυφής για νέες πολιτικές”.

Ελλειμμα ισοζυγίου: Στη σημαντική αύξηση που παρουσίασε στο 8μηνο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναφέρονται αρκετές εφημερίδες, μεταξύ αυτών και η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία κάνει λόγο για έλλειμμα στα 7,5 δισ. ευρώ.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ελεγχοι για καρτέλ σε 5 κλάδους (εμφιαλωμένα νερά, ποτά καύσιμα, τσιγάρα και αγορά γάλακτος”, γράφει η Ημερησία.

ΟΤΕ: ”Όπου φύγει- φύγει από τον ΟΤΕ, γράφει το Βήμα Ανάπτυξη”, ενώ ”Ξεπέρασαν τις 5.500 οι αιτήσεις για εθελούσια έξοδο”, γράφει το Χρηματιστήριο.

ΟΛΠ: Για κρίση στον ΟΛΠ από τις παρεμβάσεις Κεφαλογιάννη, γράφει η Ημερησία, θεωρώντας ως ”σημείο κλειδί” τον οικονομικό διακανονισμό με την Intracom. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Αναστασόπουλος του Οργανισμού είναι πλέον υπό παραίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v