Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές ενδείξεις για ”μεγάλα” - ”μικρά”

Θετικές είναι οι ενδείξεις για την τάση και στον FTSE 20. Εάν μάλιστα ευοδωθεί η προσπάθεια διαμόρφωσης ”στήριξης” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, δεν αποκλείεται να ισορροπήσει η υψηλή κεφαλαιοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανότατη η συνέχεια της υπεραπόδοσης του SC 80 έναντι των άλλων βασικών δεικτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με καλύτερες προϋποθέσεις (και) για τον FTSE 20 διαμορφώνεται η βραχυπρόθεσμη τάση.

Η θετική ψυχολογία, και λόγω των ξένων αγορών, εκτιμάται, σύμφωνα με τους χρηματιστές, πως μπορεί να επηρεάσει ανάλογα και την ελληνική αγορά.

Σε αυτή την περίπτωση, με τον FTSE 20 να ξεκινά από τις 1.808,05 μονάδες, μετοχή–κλειδί της βραχυπρόθεσμης τάσης, πέραν του ΟΤΕ και της Εθνικής, καθίσταται λόγω της συνεχιζόμενης διόρθωσης ο ΟΠΑΠ.

Για τη μετοχή του Οργανισμού είναι προφανές πως αναζητείται περιοχή ”στήριξης” ενδεχομένως υψηλότερα των 23,5 ευρώ.

Εκεί όμως που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες, στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, συμβαίνουν, δρομολογούνται και δημοσιοποιούνται άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Η Marfin FG αποκτά την Omega Bank (βλ. σχετικό θέμα), ο Άκτωρ αναλαμβάνει την υποχρέωση συνέχισης του έργου κατασκευής του Μουσείου της Ακρόπολης από την... ΑΛΤΕ, η Πειραιώς φιλοδοξεί να διευρύνει την παρουσία της στην Αίγυπτο, ενώ η διοίκηση της Intracom επιβεβαιώνει τις συνομιλίες για συνεργασία με τον δεύτερο ισχυρότερο στον κλάδο του ρωσικό όμιλο Sistema.

Να σημειωθεί πως από τις 22/9, δηλαδή από το τελευταίο χαμηλό της αγοράς (3.199 μονάδες, από όπου ξεκίνησε η υπεραντίδραση προς την υψηλή κορυφή 54 μηνών) ο SC 80 με απόδοση 4,9% υπεραποδίδει έναντι του ASE 20 (1,08%), του Mid 40 (1,82%) και βεβαίως του Γενικού Δείκτη (0,99%).

Είναι πιθανότατο πως αυτή η διαδικασία υπεραπόδοσης για επιλεγμένες μετοχές μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και δικαιολογημένη είναι και συνέχεια μπορεί να έχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v