Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κραδασμοί και βλέμμα σε ΟΠΑΠ

Κρίσιμη και στο επίπεδο της... σημειολογίας παραμένει η συμπεριφορά του ΟΠΑΠ, αφού θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως... κόρη οφθαλμού η αξιοπιστία που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ ΟΠΑΠ, πολιτικής ηγεσίας και ξένων οίκων. Πιθανό το ενδεχόμενο μικρής υποχώρησης για τον FTSE 20, με ζητούμενη την επιβεβαίωση κρίσιμων περιοχών τεχνικής στήριξης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τον ΟΠΑΠ και... τα μάτια σας! Έχουμε αρχίσει να χάνουμε την... μπάλα ή κάνουμε λάθος;

Τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό, αλλά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο τον Οργανισμό προβληματίζουν όλο και περισσότερους ξένους θεσμικούς – διαχειριστές. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Πολύ επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενα των αρμόδιων, η ηγεσία του ΥΠΕΘΟ αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης του Οργανισμού την άμεση έγκριση του κανονισμού που αφορά στο τμήμα της εισαγωγής των νέων δυνατοτήτων στοιχηματισμού, αλλά βεβαίως όχι των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της η διοίκηση, σε μία καλυμμένη πλην όμως διακριτή αγωνιώδη της προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου –προς κατευνασμό των ξένων- αλλά και ζητώντας επιτέλους περισσότερες αρμοδιότητες από την πολιτική ηγεσία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρυτανεύει η λογική και θα βρεθεί λύση. Δεδομένης όμως της αρχικής υποχώρησης των ευρωπαϊκών αγορών (μέχρι και 0,62% χαμηλότερα ο DAX), διατηρούμε αρχικές επιφυλάξεις ως προς την τάση κυρίως του FTSE 20.

Με τον ΟΠΑΠ σε... διελκυστίνδα δηλώσεων και καταλογισμού ευθυνών, την Εθνική να κρατά καλά και να αποκομίζει πολλαπλά κέρδη ακόμη και στην περίπτωση που δεν πάρει το 60% της BCR, η τάση του FTSE 20 θα καθοριστεί εν πολλοίς από τον ΟΤΕ και ενδεχομένως από μία μετοχή–έκπληξη, που καλείται να αποτελέσει το στήριγμα για σήμερα.

Με την προϋπόθεση πως πιθανή διόρθωση του FTSE 20 δεν θα φέρει το δείκτη χαμηλότερα των ισχυρών ”στηρίξεων”, είναι πιθανή και σήμερα η συντήρηση του ενδιαφέροντος και του θερμού κλίματος στο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Το γεγονός ότι ο SC 80 έκλεισε χθες χαμηλότερα κατά 0,6% κάτω από τις 530 μονάδες δεν προβληματίζει παρά ελάχιστους.

Άλλωστε, στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα σε μετοχές όπως Σέλμαν, Ατλάντικ, ΕΛΒΕ αλλά και Βάρδα, Betanet, ενώ ενδιαφέρον, από τεχνικής πλευράς, διαμορφώνεται για Mevaco, Chipita, Goody’s, βεβαίως Global ΑΕΕΧ, Info-Quest, Attica Group, Blue Star και ορισμένες ακόμη.

Όπως χθες έτσι και σήμερα θα επιμείνουμε πρωτίστως στη διασφάλιση των κεκτημένων, των περιοχών ”στήριξης”, της διαδικασίας συσσώρευσης, όπου αναφέρονται και οι ειδικοί της αγοράς (βλ. σχετικό θέμα).

Σημείωση: Η τελευταία αντίδραση της μετοχής των Τεχνικών Εκδόσεων βεβαίως και σχετίζεται με το ότι η διοίκηση της εισηγμένης συζητούσε με την ομάδα του ”Θέματος”.

Δεν γνωρίζουμε την πιθανή κατάληξη των συζητήσεων και αν αυτές συνεχίζονται, αποτελεί όμως ενδεικτικό στοιχείο πως στις Τεχνικές Εκδόσεις ενδιαφέρονται για συνεργασία ή ενδεχομένως άλλης μορφής επιχειρηματική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v