Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συν... Ευρώπη και χείρα κίνει

Η θετική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα και τη Σοφοκλέους. Παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Πιθανό το ενδεχόμενο υπεραπόδοσης για ακόμη μια εβδομάδα μετοχών εταιριών αυτής της κατηγορίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγοραστές προς το τέλος της συνεδρίασης της προηγούμενης Πέμπτης (27/10) φαίνεται πως θα δικαιωθούν εκ του αποτελέσματος. Η θετική συγκυρία και η ανοδική τάση που φέρνει υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές μπορεί να φέρουν και πάλι σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι τον FTSE-20.

Ούτως ή άλλως, την προηγούμενη εβδομάδα δεν απειλήθηκαν σοβαρά οι 1.800 μονάδες, παρά τα όσα επιμέρους αρνητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο αντίθετο.

Η προσδοκία μάλιστα ορισμένων διορατικών πως με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου μπορεί να υπάρξει ένας επόμενος ανοδικός κύκλος οδηγεί στην εισροή σημαντικών κεφαλαίων σε μετοχές του FTSE-20 αλλά και των Mid Cap-40 και Small Cap-80.

Εάν μάλιστα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η τάση αυτή επιβεβαιωθεί για τους τραπεζικούς ομίλους, δεν αποκλείεται ο κύκλος ανόδου να ξεκινήσει από τον τραπεζικό κλάδο.

Για τις επόμενες συνεδριάσεις τα νέα που δημοσιοποιούνται ή κυοφορούνται στο παρασκήνιο συντηρούν ένα ικανό μέρος της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης στα τρέχοντα ή και σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας της Q-Telecom ισχυροποιεί τη θέση του επιχειρηματία, ο οποίος με αυξημένη ρευστότητα μπορεί να προετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις του στον κλάδο.

Οι κινήσεις της Marfin στο μεσαίο τραπεζικό χώρο προεξοφλείται πως θα... αγγίξουν συνολικότερα τον κλάδο. Η Alpha Finance ξεκινά την κάλυψη της Δέλτα Συμμετοχών με τιμή–στόχο τα 10,52 ευρώ, ενώ η Π&Κ σε τελευταία ανάλυσή της θεωρεί ”ευκαιρία για τοποθετήσεις την

αδυναμία”.

Σε επιμέρους μετοχές του Small Cap-80, αλλά και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης όπου έχει μεταφερθεί σημαντική ρευστότητα, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η τακτική της υπεραπόδοσης. Μια τακτική που περίπου από την αρχή Σεπτεμβρίου φέρνει όλο και υψηλότερα μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας ευνοώντας ποικιλοτρόπως πλήθος εμπλεκομένων.

Στα κλαδικά, δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα η κινητικότητα στον χώρο των εκδόσεων, ο νέος ισχυρός παίκτης στον Τηλέτυπο, τα υψηλά έτους του Λιβάνη στα 2,02 ευρώ, οι μετοχές εταιριών ακτοπλοΐας (Blue Star, κυρίως όμως Attica Συμμετοχών), αλλά και ο μεσαίος κατασκευαστικός χώρος.

Το θετικό είναι πως για πλειάδα μετοχών του Small Cap-80, αλλά και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αποδίδει η προσπάθεια βελτίωσης της θέσης τους, καταγράφεται νέα υψηλή τιμή έτους και συνολικότερα ευνοούνται βραχυπρόθεσμοι παίκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v