Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία

Θετικό άνοιγμα προβλέπουν οι χρηματιστηριακές πως θα καταγράψει η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκτιμούν πως θα επηρεαστεί από τις ευρωπαϊκές αγορές, σε συνέχεια της ανοδικής κίνησης της Wall.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, σε αναζήτηση κατεύθυνσης, αναμένει η Marfin Analysis.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παρά την πρόσφατη διόρθωση, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα διατηρηθούν.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως στην παρούσα φάση η απουσία σημαντικών ειδήσεων δεν θα επιτρέψει μια γενικότερη ανοδική κίνηση στο Χ.Α., αν και επισημαίνει ότι το θετικό άνοιγμα που αναμένεται για τις ευρωπαϊκές αγορές αυξάνει τις πιθανότητες για περαιτέρω κέρδη και στη Σοφοκλέους.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως συνεχίζει να ξεχωρίζει τους τραπεζικούς τίτλους, τις μετοχές των διυλιστηρίων, αλλά και τις μετοχές των ΟΤΕ και Coca – Cola Τρία Έψιλον στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει και η Σίγμα Securities, σε συνέχεια των κερδών που κατέγραψε την Παρασκευή η Wall.

Υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν οι ξένες αγορές σήμερα, επηρεασμένες θετικά από την ανοδική κίνηση των αμερικανικών αγορών στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους, η Proton Securities επισημαίνει ότι ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, θα ανοίξει θετικά, ακολουθώντας την ψυχολογία των ξένων αγορών.

Και η Eurocorp από την πλευρά της προβλέπει ανοδικό άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της ενθαρρυντικής ψυχολογίας που επικράτησε στη Wall.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της αναφέρει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να προχωρά σε σχηματισμό βυθού, συσσωρεύοντας σε συνεδριάσεις χαμηλού εύρους διακύμανσης και αναμένοντας αφορμές εκτόνωσης.

Η περιοχή στήριξης των 3.200 μονάδων δεν προσεγγίστηκε, αφού οι αγοραστές επανήλθαν πολύ νωρίτερα διατηρώντας την ανοδική δυναμική της μεσοπρόθεσμης εικόνας της αγοράς, χωρίς όμως να δώσουν στοιχεία ορμής στον Γενικό Δείκτη που θα οδηγούσαν τις τιμές ως την πρώτη τοπική αντίσταση των 3.330 μονάδων, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Το σενάριο αυτό, αν και ατόνησε ως προς τη δυναμική του, παραμένει σε ισχύ και για την επόμενη εβδομάδα, οι δε πληροφορίες που θα εξαχθούν από την τρέχουσα συσσώρευση θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή-στόχο μετά την πρώτη αντίσταση, καθώς και την ταχύτητα επίτευξής της, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Προς το παρόν είναι νωρίς να εκτιμηθεί προς ποια πλευρά θα εκτονωθεί η συσσώρευση, αν και το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη έχει αποκτήσει ελκυστικά χαρακτηριστικά διόρθωσης – ανάκαμψης και κυρίως περισσότερων πρωταγωνιστών από πλευράς αποδόσεων, δημιουργώντας ισχυρές προϋποθέσεις για δυνατό ανοδικό finish λίγο πριν από το τέλος του 2005 και την έναρξη του νέου τρόπου λειτουργίας της αγοράς, τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: O Γενικός ∆είκτης έκλεισε 0,23% υψηλότερα την Πέ΅πτη (την Παρασκευή οι ελληνικές αγορές

ήταν κλειστές), ΅ε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 165 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η ελληνική αγορά δεν ακολούθησε την πτωτική τάση των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο FTSE-20 έκλεισε λίγο υψηλότερα (+0,23%), οδηγού΅ενος από τον ΟΠΑΠ (+2,06%), αναφέρει παράλληλα η Marfin Analysis, που επισημαίνει ότι οι ΅ετοχές της ΅εσαίας κεφαλαιοποίησης υποαπέδωσαν ΅ε τον FTSE-40 να κλείνει 0,40% χα΅ηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v