Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρεμία στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Λείπουν προς το παρόν οι ”βοήθειες” από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις διεθνείς αγορές κι έτσι ο ΓΔ αναλώνεται σε κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης παραμένει αμείωτο, με αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετά την πρώτη ώρα να διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται η πρώτη ώρα συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να αναλώνεται σε μια κίνηση εύρους 16 μονάδων (χαμηλό 3.405,39 μονάδες, υψηλό 3.421,32 μονάδες), καθώς σήμερα -και προς το παρόν τουλάχιστον- λείπουν οι ”βοήθειες” από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και από το διεθνές κλίμα, αφού μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο.

Έτσι, το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου και παρατηρούνται αρκετές αξιοπρόσεκτες διακυμάνσεις.

Όμως και εδώ παραμένει ζητούμενο τα όποια ημερήσια κέρδη καταγράφονται μέχρι στιγμής να διατηρηθούν ως το τέλος της συνεδρίασης, σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ούτε μια μετοχή δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ απλώς θετικό πρόσημο εμφανίζουν οι μετοχές των Γερμανός, Intracom, ΚΑΕ, CosmΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE-20 κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος πλην των Eurobank και Βιοχάλκο, που καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες της μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους συνεχίζει να κινείται καθαρά από τάση και θετική ψυχολογία. Δεν αποκλείουν δε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Όμως, κατά γενική ομολογία, το momentum παραμένει θετικό ακόμα και εάν ο Γενικός Δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 3.400 μονάδων.

Ο τζίρος λίγα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας ξεπερνά τα 37 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5,5 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη για τις Ευρωσυμμετοχές, σημαντικά για τη LogicDis εν μέσω φημών για πιθανή μετοχική συνεργασία με την Info-Quest, αξιοπρόσεκτη επιστροφή κάποιων αγοραστών στα ιχθυοτροφεία, σχετική κινητικότητα σε Πετζετάκι και Κορδέλλου, συνεχίζει ανοδικά ο Χαϊδεμένος, ενώ σημαντική κινητικότητα παρατηρείται σε ορισμένες μετοχές κατασκευαστικών εταιριών όπως Βιοτέρ, ΔΙΕΚΑΤ, ΑΕΓΕΚ και κάποιους ακόμη τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v