Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κλειδί” ο ΟΤΕ

Μετά την εντυπωσιακή αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας, ζητούμενο θεωρείται η διασφάλιση των κεκτημένων. Όπως, όμως, αναφέρει ενδεικτικά στην ανάλυσή της η Π&Κ, αγοραστικές ευκαιρίες υπάρχουν και σε αυτά τα επίπεδα τιμών. ”Κλειδί” σήμερα κυρίως ο ΟΤΕ.

του Μιχάλη Γελαντάλι

Η σταθεροποίηση, μετά την έντονη αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας, είναι το ζητούμενο κατ’ αρχήν για σήμερα.

Αυτό γιατί σε αρκετές μετοχές του FTSE-20, ειδικότερα, όμως, στον ΟΤΕ, ”προεξοφλήθηκαν” έντονα και βραχυπρόθεσμα εξελίξεις, που εάν υλοποιηθούν, αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου.

Εκ των πραγμάτων, η μετοχή του ΟΤΕ στα υψηλά των 18,08 ευρώ παραμένει ”κλειδί” της βραχυπρόθεσμης τάσης. Στον τραπεζικό κλάδο εύλογα ο κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από μεθαύριο, Τετάρτη, καλλιεργεί προσδοκίες, αν και σε αυτή την περίπτωση σημαντικό μέρος των αποτελεσμάτων έχει επίσης προεξοφληθεί.

Αυτό που δεν φαίνεται να έχει ενσωματωθεί μέχρι στιγμής στον κλάδο είναι οι πιθανές εξελίξεις, που κατά την εκτίμησή μας θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου και ως επίκεντρο θα έχουν την Εμπορική Τράπεζα.

Εάν κατ’ αρχήν για σήμερα διαφυλαχτούν τα κεκτημένα, τότε αφορμής δοθείσης –μεσοπρόθεσμα όμως- δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας επόμενης υπεραντίδρασης.

Άλλωστε και η Π&Κ στην ανάλυσή της θεωρεί πως και στα τρέχοντα επίπεδα τιμών υπάρχουν ευκαιρίες.

Ευκαιρίες φαίνεται να υπάρχουν στον χώρο της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα στις κατηγορίες εκείνες των μετοχών που εμπλέκονται άμεσα με την αναδιάρθρωση της αγοράς και των βασικών δεικτών FTSE.

Το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα είτε καταγράφηκαν νέα υψηλά είτε διασπάστηκαν νέες αντιστάσεις (200 ημερών) για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είναι αναμφισβήτητα ενθαρρυντική προϋπόθεση για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, σε αυτές τις μετοχές φαίνεται πως θα επικεντρωθεί και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v