Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου το ενδιαφέρον

Ευνοϊκές παραμένουν οι συνθήκες στη Σοφοκλέους εκτιμά μερίδα των αναλυτών, η οποία δεν αποκλείει τις κινήσεις συσσώρευσης. Το ενδιαφέρον των επενδυτών πάντως στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα εννεαμήνου, με την Τράπεζα Πειραιώς και τα ΕΛΠΕ να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και με τη Eurobank να ακολουθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

ΑΧΕ: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώνουν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς και τα ΕΛΠΕ εφιστά την προσοχή η Marfin Analysis.

”Αμετάβλητη” εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξει σήμερα η Σοφοκλέους, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών.

Ευνοϊκές παραμένουν οι συνθήκες στη Σοφοκλέους, καταδεικνύοντας ότι το περιθώριο πτώσης του Γενικού Δείκτη στην παρούσα φάση είναι περιορισμένο, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις συσσώρευσης στη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την πρόσφατη άνοδο, αν και προσθέτει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Η βασική τάση πάντως την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με την Εγνατία Finance, θα προέλθει από τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, που ανακοινώνουν τα μεγέθη τους στις 9 και 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, που αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου, επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει πως τεχνικά ο Γενικός Δείκτης έχει επαναπροσδιορίσει την τιμή-στόχο της τρέχουσας κίνησης, αφού η αντίσταση των 3.330 μονάδων διασπάστηκε με χαρακτηριστική ευκολία.

Εκ πρώτης όψεως οι 3.510 μονάδες έχουν πλέον πάρει τη θέση του προηγούμενου στόχου, ενώ μια ενδεχόμενη συσσώρευση τιμών στη ζώνη των προηγούμενων υψηλών (3.422 – 3.450 μονάδων) θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο κίνησης (3.550 – 3.610 μονάδων), αφού η πλαγιοανοδική γραμμή αντίστασης κερδίζει σε μονάδες όσο αργεί η χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι ισχυρές τεχνικές ενδείξεις συνέχισης της ανοδικής κίνησης σε συνδυασμό με τις αποκλίσεις αποτιμήσεων που υπάρχουν στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση αλλά και λόγω των αυξημένων εισροών που παρατηρούνται ενισχύουν την αίσθηση για ένα αρκετά δυνατό τελείωμα της χρονιάς, που ενδεχομένως να συμπεριλάβει και εταιρίες που δεν αξίζουν της επενδυτικής προσοχής.

Για το λόγο αυτό η επενδυτική τακτική θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ορθολογισμό και ουσία στη διαχείριση, καθώς τώρα μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες απεγκλωβισμού κεφαλαίων αλλά και ευκαιριών για αποφυγή δυσάρεστών εξελίξεων, τονίζει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τέλος, επισημαίνει ότι την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Τρ. Πειραιώς (Τετάρτη, 9/11) και Eurobank (Πέμπτη 10/11) δίνοντας τον βασικό τόνο στην κίνηση του Γενικού Δείκτη.

Τι έγινε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου: Με κέρδη 0,74% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαμορφούμενος στις 3.415,08 μονάδες, πολύ κοντά στο προηγούμενο υψηλό της εβδομάδας των 3.422,15 μονάδων, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 282 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Οι μετοχές συνέχισαν το εντυπωσιακό τους ράλι, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, που επισημαίνει ότι η μετοχή του ΟΤΕ καθοδηγεί.

Οι επενδυτές επικέντρωσαν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον τους στις μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που υπεραπέδωσαν, επισημαίνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v