Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ισχυρό 3μηνο για ελληνικές τράπεζες

Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες προβλέπει η Deutsche Bank σε ειδικό report (7/11) που περιέχει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων ελληνικών ιδρυμάτων. Θεωρεί αγοραστική ευκαιρία την Alpha Bank, ενώ θετική παραμένει και για την Εθνική. Αναθεωρήσεις στις τιμές-στόχους.

Deutsche Bank: Ισχυρό 3μηνο για ελληνικές τράπεζες
Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο προβλέπει η Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, όπως αναφέρει, ακόμη οδηγούνται από τη δυναμική λιανική αγορά. Επιπλέον, παρατηρεί ο οίκος, οι τράπεζες είναι πιθανό να εμφανίσουν αύξηση των εσόδων από συναλλαγές λόγω του θετικού κλίματος των κεφαλαιαγορών.

Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank τίθεται στα 28 ευρώ (από 27,4 ευρώ προηγουμένως) με σύσταση ”buy”, για την Εθνική στα 39 με σύσταση ”buy” (από 40 ευρώ) και για τη Eurobank στα 27 ευρώ (από 27,4 ευρώ) με σύσταση ”hold”.

Περαιτέρω, για την Alpha Bank προβλέπεται ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 13%, ενώ τα κόστη κατά 7%. Για τη Eurobank τα καθαρά κέρδη του γ΄ τριμήνου προβλέπονται αυξημένα κατά 26%, ενώ τα έσοδα εκτιμώνται στο +22%, ενώ για την Εθνική η τριμηνιαία αύξηση των εσόδων εκτιμάται στο 8%.

Ο οίκος παραμένει θετικός για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω της ισχυρής ανάπτυξής τους, της ικανότητάς τους να μειώνουν το λόγο κόστους - εσόδων και της επέκτασής τους στην Ν.Α. Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη του γ΄ τριμήνου, η Deutsche Bank εκτιμά τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Eurobank στα 111 εκατ. ευρώ, ενώ για την Εθνική το αντίστοιχο μέγεθος θα είναι στα 176 εκατ. ευρώ και για την Alpha στα 134 εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank, σε ανάλυσή της για τα αποτελέσματα τριμήνου των ελληνικών τραπεζών με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζει ”αγαπημένη της μετοχή” για το τρίμηνο αυτό την Alpha Bank, η οποία προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση κερδών 10% έναντι του προηγούμενου τριμήνου και 29% σε ετήσια βάση.

Ο οίκος βλέπει την Alpha Bank ως αγοραστική ευκαιρία εν όψει των αποτελεσμάτων του γ΄ τριμήνου, δεδομένου ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 12,4 φορές τα εκτιμώμενα για το 2006 κέρδη, κάτι που αντιστοιχεί σε discount 15% έναντι της Eurobank και 16% έναντι της Εθνικής.

Θετική είναι η Deutsche και για την Εθνική, την οποία επίσης χαρακτηρίζει ”αγοραστική ευκαιρία” με ισχυρή ανάπτυξη και σημαντικές προοπτικές αναδιάρθρωσης. Κατά την άποψη του οίκου υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η τράπεζα να ανακοινώσει νέα εθελούσια έξοδο (υποθέτει για περίπου 1.400 άτομα).

Επιπλέον, οι αναλυτές της Deutsche Bank θεωρούν ότι η κύρια πηγή ανησυχίας (κίνδυνος εξαγοράς εκ μέρους της Εθνικής) έχει περάσει, καθώς η ιστορία με την BCR έδειξε πως το ίδρυμα δεν είναι ”απελπισμένο” και δεν θα πληρώσει ”τρελά τιμήματα”.

Η μετοχή της εθνικής έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 33 ευρώ, αυτή της Alpha Bank στα 24,52 ευρώ και αυτή της Eurobank στα 26,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v