Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει εδώ και 11 μέρες στη Γαλλία, στην αγορά των ακινήτων, στα χαμηλά 18 μηνών του ευρώ, αλλά και στον έλεγχο αποθεμάτων και φερεγγυότητας των ασφαλιστικών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει εδώ και 11 μέρες στη Γαλλία, στην αγορά των ακινήτων, στα χαμηλά 18 μηνών του ευρώ, αλλά και στον έλεγχο αποθεμάτων και φερεγγυότητας των ασφαλιστικών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Γαλλία: Ο κίνδυνος μιας ευρωπαϊκής ”πανδημίας” με έναυσμα τις ταραχές στα προάστια των γαλλικών πόλεων απασχολεί έντονα τις πολιτικές ηγεσίες και τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, μετά τα πρώτα μεμονωμένα κρούσματα στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, τονίζει η Καθημερινή.

Ένας νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες και χιλιάδες πυρπολημένα αυτοκίνητα συνθέτουν πλέον την εικόνα της γαλλικής εξέγερσης που κινδυνεύει να μετατραπεί σε εμφύλια σύρραξη, προκαλώντας ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει η Εξπρές.

Η εξέγερση εξαπλώνεται, επισημαίνει Το Βήμα, που παράλληλα αναφέρει πως χθες παρατηρήθηκαν εμπρησμοί σε Βερολίνο, Βρέμη και Βρυξέλλες.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εξέγερση των απόκληρων και η εκμετάλλευσή τους από την Ακροδεξιά δημιουργούν κλίμα πανικού στη Γαλλία, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ασφαλιστικό: Με κρυφή ατζέντα ανοίγει το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης ζήτησαν από την ΟΚΕ να αναθέσει μελέτες για τα προβλήματα του Ασφαλιστικού, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως σήμερα απεργούν οι τράπεζες στην Αττική.

Αφετηρία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό χθες, καθώς η ΟΚΕ θα αναθέσει τις μελέτες ώστε να αποτυπωθεί η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος και ο διάλογος να γίνει με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τονίζει η Καθημερινή.

Μακράς πνοής διάλογος για το Ασφαλιστικό ξεκινάει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά τα θέματα που αναγκαστικά θα τεθούν στην ατζέντα θα οδηγήσουν σε μέτρα που θα θίξουν ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Επιτόκια: Την παραμονή της συνεδρίασης των υπουργών της ευρωζώνης με κύριο θέμα τις πληθωριστικές πιέσεις, οι ευρωτραπεζίτες επαναφέρουν το σκηνικό για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ, αναφέρει Το Βήμα.

Άδειες Οικοδομής: Μόνο οι άδειες οικοδομών που θα εκδοθούν έως τις 31/12/2005 εξαιρούνται της επιβολής ΦΠΑ, αναφέρει η Ημερησία, που προσθέτει πως όσες άδειες εκδοθούν το 2006 υπόκεινται σε ΦΠΑ ακόμη και αν οι σχετικοί φάκελοι κατατεθούν φέτος.

Ασφαλιστικές: Στην τελική ευθεία βρίσκεται το ΥΠΑΝ με τους ελέγχους αποθεμάτων και φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών, σημειώνει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει ότι σύντομα θα γνωστοποιηθούν οι υποχρεώσεις τους.

Κατασκευαστικές: Με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια θα αντιμετωπίζονται από τις τράπεζες οι κατασκευαστικές εταιρίες που εκτελούν μεγάλα τεχνικά έργα από το 2005, σύμφωνα με το Κέρδος, που παράλληλα κάνει λόγο για στροφή στις κατασκευές συγκροτημάτων κατοικιών.

Τα χέρια των κατασκευαστικών δένουν οι τράπεζες, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι τελευταίες ζητούν υπέρογκα ποσά ως εγγυήσεις.

Κλωστοϋφαντουργία: Για σύγκρουση στην κλωστοϋφαντουργία για τις κρατικές προμήθειες κάνει λόγο το Κέρδος.

Ευρώ: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών αποδυναμώθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καταλήγοντας χθες στα 1,1782 δολάρια, αναφέρει η Εξπρές.

Το ευρώ χάνει 14% της αξίας του από την αρχή του έτους, σημειώνει Το Βήμα, που παράλληλα επισημαίνει ότι οι προσδοκίες των αγορών για υψηλότερα επιτόκια εκτοξεύουν το αμερικανικό νόμισμα.

ΔΕΚΟ: ”Πηγή” διαμαρτυρίας σημαντικών ελλειμμάτων και δημοσιονομικής αστάθειας για τον προϋπολογισμό αποτελούν οι μη εισηγμένες ΔΕΚΟ, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη της ριζικής αλλαγής της κατάστασης, με την εισαγωγή των ΔΛΠ και των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης, τονίζει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Για μετωπική σύγκρουση ΟΤΕ με Newsphone κάνει λόγο η Ημερησία, που εξηγεί πως αιτία είναι το 11888 και το 11880.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κερδών κατά 46% αναμένεται για την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Intralot: H Intralot ετοιμάζεται για τη διανομή προμερίσματος και με δεδομένο ότι πέρυσι η εταιρία διένειμε 0,20 ευρώ, το νέο προμέρισμα της χρήσης του 2005 αναμένεται κοντά στα 0,25 ευρώ ανά μετοχή αναφέρει το Κέρδος.

S&B: Επέκταση σε νέες αγορές βωξίτη ετοιμάζει η S&B, στο μικροσκόπιο της οποίας είναι οι αγορές της Γουιάνας, Κίνας και Ινδίας, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΙΔΜΑ: Επανέρχεται με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για την εισαγωγή της ΣΙΔΜΑ και τη μετέπειτα συμπεριφορά της μετοχής στη Σοφοκλέους, ο βουλευτής Β’ Αθήνας του Συνασπισμού Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνει η Καθημερινή.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στα (γερμανικών συμφερόντων) Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ”κόλλησε” το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 500 εργαζομένων, τονίζει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v