Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φορτσάρουν” ΟΤΕ και Εμπορική

Σε Εμπορική και ΟΤΕ φαίνεται πως ”παίζεται” -και βραχυπρόθεσμα- το στοίχημα των ”παικτών”. Με αυξημένες συναλλαγές συντηρούνται ο Γ.Δ. και ο FTSE-20 πάνω από ευρύτερες περιοχές μακροπρόθεσμης στήριξης, ενώ συνεχίζεται η ”μόχλευση” επιλεγμένων τίτλων της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εμπορική και ΟΤΕ επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αυξημένες βέβαια εμφανίζονται οι συναλλαγές και στη μετοχή της ΔΕΗ, πέριξ των 18,30 ευρώ, ενώ θετικά διαμορφώνεται μέχρι στιγμής τόσο η Πειραιώς στα 17,50 όσο και η Eurobank στα 26,26 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE-20, όπου η αύξηση των συναλλαγών παραπέμπει σε ανοδική αντίδραση, ενδεικτικότερη είναι η περίπτωση της Alpha, με τις εντολές να δίνονται στα 24,70-24,72 ευρώ.

Οι συναλλαγές μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, έχοντας ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ, θεωρούνται ικανοποιητικές και ικανές να ενισχύσουν τη φορά του FTSE-20 πέριξ των 1.900 μονάδων και του Γενικού υψηλότερα της ευρύτερης περιοχής των 3.400 μονάδων.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, η μέχρι στιγμής αντίδραση συγκεκριμένων τίτλων θεωρείται λίγο πολύ αναμενόμενη.

Στην περίπτωση της ΑΕΓΕΚ, που με συναλλαγές περισσότερες των 800.000 τεμαχίων αντιδρά κατά 5,05% στα 0,77 ευρώ και της ΕΥΔΑΠ μέχρι τα 7,10 ευρώ, επιβεβαιώνεται η προεξόφληση της καταρχήν τεχνικής αντίδρασης.

Αυξημένες, όμως, συναλλαγές σημειώνονται τόσο στη μετοχή του Αλουμινίου προς τα 19,78 ευρώ, αλλά και σε ΔΟΛ προς τα 3,04 ευρώ και στις Info-Quest, Lykos, όσο και σε μετοχές μικρομεσαίων τεχνικών εταιριών (Βιοτέρ, Αττικάτ).

Τα Πλαστικά Θράκης ενισχύονται κατά περίπου 3% στο 1,40 ευρώ, ενώ ο Νίκας προς τα 4,82 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα, προέχει η διασφάλιση των κεκτημένων, δηλαδή η συντήρηση του Γ.Δ. υψηλότερα της ευρύτερης περιοχής των 3.400 μονάδων, προκειμένου να αφομοιωθούν τα υψηλά τεσσάρων και πλέον ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v