Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετικό το momentum

Στις εταιρίες εκείνες που ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου αυτήν την εβδομάδα εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει ότι οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχιστούν, με το momentum, όμως, να παραμένει θετικό.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης, θετικό το momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τέσσερις εταιρίες από τον FTSE-20 θα ανακοινώσουν αποτελέσµατα εννεαμήνου αυτή την εβδοµάδα, µε την Τράπεζα Πειραιώς και τα Ελληνικά Πετρέλαια να ξεκινούν αύριο, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η EFG Eurobank θα αποτελέσουν µία καλή ένδειξη για τον τραπεζικό τοµέα, ο οποίος αναµένεται να δώσει ισχυρά αποτελέσµατα στο σύνολό του µε βάση και τα στοιχεία από την πιστωτική επέκταση που ανακοινώθηκαν την προηγούµενη εβδοµάδα, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Αμετάβλητες ή σε υψηλότερα επίπεδα θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, εκτιμά η Proton Securities, που συμπληρώνει πως ανάλογη είναι η εικόνα που αναμένεται να παρουσιάσει και η Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις εταιρίες εκείνες που ανακοινώνουν αυτήν την εβδομάδα τα αποτελέσματα εννεαμήνου, και συγκεκριμένα στις Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΠΕ και Intralot.

Με τάσεις συσσώρευσης, και ανάλογα των εκτιμήσεων, κινήθηκε η αγορά χθες, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι ανάλογη εικόνα αναμένεται να επιδείξει η Σοφοκλέους και σήμερα.

Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, αλλά και ενόψει του επικείμενου ”χλιαρού” ανοίγματος στην Ευρώπη, η Εγνατία Finance προβλέπει μια αρκετά ”ήπιων” τόνων συνεδρίαση στη Σοφοκλέους σήμερα.

Στάση ”για μια ανάσα” έκανε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει ότι η εν λόγω παύση είναι βραχυπρόθεσμη, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου θα αναζωπυρώσουν το momentum.

Για σήμερα πάντως, η Σίγμα Securities εκτιμά πως η αγορά θα ανοίξει θετικά σε συνέχεια των κερδών που κατέγραψαν χθες οι διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 0,12% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, στις 3.410,92 μονάδες, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v