Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαζεύεται” η Σοφοκλέους

Το ”γύρισμα” της πλειονότητας των μετοχών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης απασχολεί την επενδυτική κοινότητα, την ώρα που στατιστικά στοιχεία δείχνουν περαιτέρω αύξηση των θέσεων των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους. ”Μοιρασμένη” η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τη στιγμή που οι αρχές οριστικοποιούν την εικόνα της αγοράς που θα ισχύσει από την 1η Δεκεμβρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διορθώνει η αγορά, καθώς οι τιμές μετοχών του FTSE-20, όπως ΟΠΑΠ, Εθνική αλλά και ΟΤΕ, Motor Oil, διαμορφώνονται χαμηλότερα.

Οι πωλήσεις είναι περισσότερες στους δύο πετρελαϊκούς ομίλους, λόγω των τιμών του ”μαύρου χρυσού” που υποχωρούν σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη.

Κατά τα άλλα, η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει ”γυρίσει” την τελευταία ώρα στο περίπου 1 προς 3, καθώς σε αρκετούς τίτλους μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης εκδηλώνεται προσφορά.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, προσφορά εκδηλώνεται σε μετοχές του Αλουμινίου, Μυτιληναίου, ΔΟΛ, αλλά και Chipita, Ιατρικό Αθηνών, Μέτκα, ΕΛΒΑΛ, Νοtos.

Είναι ενδεικτικό πως την ίδια ώρα έχει ”γυρίσει” συνολικότερα το κλίμα και στον SC-80, με μετοχές – σηματωρούς αυτής της κατηγορίας να δέχονται σημαντικές πωλήσεις και να υποχωρούν χαμηλότερα.

Η εικόνα είναι συνολικότερη, κατά την εκτίμηση καλά ενημερωμένων πηγών, αποδίδεται στον προαναφερθέντα λόγο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με σημαντική προσφορά υποχωρούν Altec, Ατέρμων, Αττικάτ, Info Quest, ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά οι αποδόσεις μετοχών όπως των ΑΕΓΕΚ, Νίκας και ορισμένων ακόμη που κρατούνται θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v