Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 1.900 μονάδες ο FTSE-20

Αναμενόμενη, λόγω των σημαντικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, θεωρείται η αντίδραση του πετρελαϊκού κλάδου συνολικότερα. Ακάθεκτος συνεχίζει προς νέα υψηλά ο ΟΤΕ, ενώ με σταθερό και ήπιο ρυθμό επανέρχεται η ηρεμία και το θετικότερο κλίμα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προειδοποίηση της Deutsche Telecom φαίνεται πως σε κάποιο βαθμό επηρεάζει τις ευρωπαϊκές αγορές, ειδικότερα της Φρανκφούρτης, που ισορροπεί λίγο υψηλότερα των 5.000 μονάδων.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται λεπτομερώς εκτιμήσεις και περισσότερα για έναν τηλεπικοινωνιακό κολοσσό που φαίνεται να διαμορφώνει βραχυπρόθεσμα την τάση.

Στη Σοφοκλέους η μέχρι στιγμής πορεία του ΟΤΕ, κατά 0,99% υψηλότερα, στα 18,34 ευρώ, φαίνεται να δικαιώνει τις εκτιμήσεις και κυρίως τις προσδοκίες, όπως τη ρευστότητα που έχουν επενδύσει στο εγχείρημα του Οργανισμού οι πανίσχυροι ξένοι οίκοι.

Η υπεραντίδραση μετοχών πετρελαϊκών ομίλων (Motor Oil, ΕΛΠΕ) δικαιώνει επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς αμφότερες οδηγούνται προς την καταγραφή υψηλότερων τιμών προς τα 17,94 ευρώ και τα 12,76 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται για ακόμη μια συνεδρίαση πάνω από τις 3.400 μονάδες, ενώ για τον FTSE-20 καταγράφεται κορυφή προς τις 1.905 μονάδες, με την Εθνική μάλιστα να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα, στα 32,86 ευρώ.

Όπως αναμενόταν και όπως έγκαιρα είχε προεξοφληθεί από το euro2day.gr, εντάσσεται και πάλι η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας και τυπικά στον FTSE-20.

Μετά από μια... άγονη περίοδο ”αγροτικού” στον Mid 40, το απόλυτο στοίχημα των επόμενων ενός–δύο ετών επιστρέφει εκεί όπου με βάση την αποτίμησή της των 4,5 δισ. ευρώ ανήκει δικαιωματικά.

Να σημειωθεί πως συγκριτικά η αποτίμηση της Πειραιώς διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ, της δε Εμπορικής στα περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Στη μετοχή της Αγροτικής οι συναλλαγές πολύ γρήγορα έφτασαν το μισό εκατομμύριο τεμάχια, με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι τα 5,06 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, κρίνεται δε ικανοποιητική, καθώς από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αντιδρούν συγκεκριμένες μετοχές.

Για την ΑΕΓΕΚ η τιμή διαμορφώνεται προς τα 0,77 ευρώ, για τη Spider προς τα 1,22 ευρώ, για την Chipita προς τα 3,10 ευρώ, για την Intralot προς τα 13,14 ευρώ (και λόγω προμερίσματος), προς τα 15,46 ευρώ για τον Μυτιληναίο και στα 8,06 ευρώ για την S&B.

Κάπως πιο ξεθαρρεμένοι (σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις) εμφανίζονται ορισμένοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή του Νεωρίου διαμορφώνεται στα 1,39 ευρώ (εάν ο όμιλος, μέσω των Ναυπηγείων Ελευσίνας, συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής των δύο νέων φρεγατών, δικαιούται καλύτερης αποτίμησης), η Fitco προς τα 1,39 ευρώ, η Cyclon προς τα 0,89 ευρώ, η Βαράγκης στο 1 ευρώ, ενώ με ενδιαφέρον παρατηρείται η αύξηση συναλλαγών στη μετοχή του Βάρδα με τιμή προς τα 2,12 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως με αυξημένες συναλλαγές ενισχύονται και άλλες μετοχές εισηγμένων που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό κλάδο.

Έτσι η Cyclon με κέρδη 4,7% φτάνει πλέον στα 0,89 ευρώ, η δε Revoil με αντίδραση 2,65% προς τα 3,88 ευρώ.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή των Αστήρ Παλλάς, Intracom Κατασκευές, Σέλμαν, Πετζετάκις, Elmec Sport, Inform Λύκος, Audiovisual, Global ΑΕΕΧ, Φουρλής και Ασπίς Bank.

Για τη συνέχεια, εμμένουμε στη θετική μας προσέγγιση απέναντι στην αγορά, κυρίως όμως στην επαναφορά του θετικότερου κλίματος κυρίως στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v