Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην ”πίεση” από τις Βρυξέλλες όσον αφορά στην οικονομία, στον νέο κανονισμό λειτουργίας του Χ.Α., στη συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους τον Οκτώβριο, αλλά και στην αναθεώρηση της στρατηγικής της παρουσίας της Εθνικής στο εξωτερικό αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην ”πίεση” από τις Βρυξέλλες όσον αφορά στην οικονομία, στον νέο κανονισμό λειτουργίας του Χ.Α., στη συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους τον Οκτώβριο, αλλά και στην αναθεώρηση της στρατηγικής της παρουσίας της Εθνικής στο εξωτερικό αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ελληνική οικονομία: Για διπλή προειδοποίηση όσον αφορά στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων στην οικονομία κάνει λόγο η Ημερησία, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P εισηγείται διαρθρωτικά μέτρα, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο υποβάθμισης της χώρας, αν συνεχιστεί η αύξηση του χρέους.

Συνεχίζεται η μάχη για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του ερχόμενου έτους στις Βρυξέλλες, σημειώνει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι σε ένα από τα κρίσιμα θέματα που εξετάζονται για την τιτλοποίηση εσόδων, ο επίτροπος οικονομικών Χ. Αλμούνια εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα, επισημαίνοντας παράλληλα πως υπάρχει πίεση από τις Βρυξέλλες για σκληρά μέτρα στην οικονομία.

Επιφυλακτικός παραμένει ο επίτροπος Αλμούνια σχετικά με την τιτλοποίηση, ενώ ο υπουργός οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλά για εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με την Εξπρές.

Η λιτότητα συνεχίζεται και το 2007 σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει ότι ο επίτροπος Χ. Αλμούνια δεν πείθεται και επιστρέφει ως θολό τον νέο προϋπολογισμό.

Η Ναυτεμπορική τονίζει ότι η Κομισιόν ζητά μόνιμες λύσεις για την οικονομία, ενώ συμπληρώνει πως η S&P διατηρεί αμετάβλητη τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Έσοδα: Ανάκαμψη παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο σύμφωνα με την Ημερησία, που σημειώνει πως για πρώτη φορά τους τελευταίες 20 μήνες οι εισπράξεις του Δημοσίου ξεπέρασαν τον στόχο.

Προμήθειες Δημοσίου: Σημαντικές τροποποιήσεις στον Κανονισμό Προμηθειών Δημοσίου πρόκειται να εξαγγείλει -κατά πάσα πιθανότητα σήμερα– ο υφυπουργός εμπορίου, Γιάννης Παπαθανασίου, σύμφωνα με το Κέρδος.

Ομόλογα: Στην έκδοση ομολόγων ύψους 1,4 δισ. ευρώ για την απόδοση των παρακρατηθέντων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρων προχωρά η κυβέρνηση, αναφέρει η Εξπρές.

Κανονισμός Χ.Α.: Η εφαρμογή του νέου κανονισμού του Χ.Α. αρχίζει από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005, μετά τις χθεσινές εγκρίσεις νομιμότητας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη διοίκηση του Χ.Α., σημειώνει η Καθημερινή.

Με τέσσερις κατηγορίες διαπραγμάτευσης ξεκινά η λειτουργία της νέας Σοφοκλέους από τις 28 Νοεμβρίου, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως στην αγορά της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης συμμετέχουν 88 εταιρίες που θα διαπραγματεύονται από τις 11.30’ έως τις 16.30’.

Σοφοκλέους: Η Σοφοκλέους ελκύει τους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως με έμφαση στις μετοχές του FTSE-20 και του Mid – 40 αυξήθηκαν οι εισροές ξένων κεφαλαίων και τον Οκτώβριο.

Διευρύνθηκε ελαφρώς το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη Σοφοκλέους τον Οκτώβριο, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Επιτόκια: Όλοι πιέζουν την ΕΚΤ να μην αυξήσει τα επιτόκια, επισημαίνει η Ημερησία, που παράλληλα αναφέρει πως το ευρώ κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ διετίας.

Ωράριο: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόσφατο θεσμοθετημένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, υπογραμμίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Τράπεζες: Πρωτόγνωρες καταστάσεις δημιουργεί ο οξύς ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η υπερένταση και το άγχος των τραπεζών να ενισχύσουν τα μερίδιά τους τις οδηγεί σε ανορθόδοξες και αμφιλεγόμενες πρακτικές, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά ζητήματα δεοντολογίας και διαφάνειας της αγοράς, ενώ επισημαίνει ότι κάποιες πρακτικές έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ασφαλιστικό: Για νέες επιβαρύνσεις για τις τράπεζες από το Ασφαλιστικό κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι ΑΤΕ, Alpha, Εμπορική και Αττικής ενδέχεται να καταβάλουν έως 350 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Αναθεωρεί τη στρατηγική της παρουσία στο εξωτερικό η Εθνική Τράπεζα, που χθες προχώρησε στην πώληση της National Bank of Greece (Canada) στη Scotiabank και υπέγραψε συμφωνία για πλειοψηφική συμμετοχή στη ρουμανική εταιρία Leasing ”Eurial Leasing”, αναφέρει το Κέρδος.

ΕΛΠΕ: ”Ισχυρή” ανάπτυξη κερδών ”βλέπει” η αγορά για τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v