Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από τα αποτελέσματα

Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων, όπου οι ενδείξεις από το μέτωπο των ισχυρών ομίλων είναι θετικές, θα πρέπει να κινηθεί η Σοφοκλέους. Η απαραίτητη και... χρειαζούμενη εξαέρωση που πραγματοποιήθηκε σε ένα ικανό τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να οδηγήσει σε επανατοποθετήσεις. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η χθεσινή ανατάραξη στη Σοφοκλέους δεν θα έχει συνέχεια. Η χρειαζούμενη εξαέρωση, καλώς ή κακώς, με όποια αφορμή και εάν χρησιμοποιήθηκε, υπολογίζεται ότι συντελέστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Εκτίμησή μας είναι πως η αγορά θα πρέπει να κινηθεί και πάλι με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα και την περιρρέουσα φημολογία. Και τα αποτελέσματα είναι ισχυρά.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε για τον ΟΤΕ τη σύστασή της σε ”υπεραπόδοση”, τη στιγμή που άλλοι ξένοι θέτουν προς τα 19,2 ευρώ τον πήχη για τη μετοχή του Οργανισμού.

Η Motor Oil ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου, όπου η οριακή μείωση των κερδών είναι τελικά μικρότερη απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Μην διαφεύγει της προσοχής μας πως στο εννεάμηνο ενσωματώνονται ”και προεξοφλούνται” οι επιπτώσεις από τη συντήρηση στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Προς το τέλος της συνεδρίασης, μετά τις 13.00 – 13.30’ θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, με τον κλάδο εκ των πραγμάτων να παραμένει ενεργός.

Σήμερα, όμως, ξεκινά και ο κύκλος αποτελεσμάτων των τραπεζικών ομίλων.

Οι χρηματιστές στο σύνολό τους αναφέρονται μεν στην απροθυμία των επενδυτών (Εθνική ΑΧΕ) εν αναμονή των αποτελεσμάτων, σημειώνουν όμως πως η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει θετική (Marfin Analysis), ενώ εκ των πραγμάτων η Πειραιώς βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (Proton Securities).

Η Εγνατία Finance, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της αγοράς και του FTSE-20 μέχρι το τέλος του χρόνου, αναφέρεται στις ευνοϊκές συνθήκες που παραμένουν στην αγορά.

Η Σίγμα, από την πλευρά της, αναφέρεται στις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Άλλωστε ο FTSE-20 διαμορφώνεται πλέον σε μακροπρόθεσμα υψηλά των 1.900 μονάδων, επιβεβαιώνοντας πλήρως εκτιμήσεις του euro2day.gr, περί προσέγγισης των συγκεκριμένων ”αντιστάσεων” (από το τέλος Οκτωβρίου).

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα είναι ανάλογο των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται, θα πρέπει να αμβλυνθεί σχετικά νωρίς η πίεση που υπήρξε σε σημαντικό μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. με πιθανή την άμεση φορά των δεικτών Mid– 0 και Small Cap–80 σε ανοδική πορεία.

Άλλωστε ο Small Cap–80, παρά την πίεση των τελευταίων δυο ημερών, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση περίπου 10 μονάδες υψηλότερα της περιοχής των 535 μονάδων.

Ακόμα και χθες για αρκετές μετοχές εταιριών αυτού του χώρου υπήρξε επιβεβαίωση της μεσοβραχυπρόθεσμης ανοδικής τους τάσης, καθώς ενδεικτικά για τους Νίκα, Ρόκα, Global ΑΕΕΧ, Inform Λύκος, Ελληνική Υφαντουργία, Fieratex και αρκετές ακόμη, είτε διασπώνται ”αντιστάσεις” 200 ημερών είτε καταγράφονται υψηλές τιμές (κατ΄ αρχήν έτους).

Στα υπόψη για τις υπόλοιπες συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, μετοχές εταιριών με σημαντική έως κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών τους σε διάστημα 2–3 συνεδριάσεων, όπως και εκείνων που κυρίως άμεσα αλλά και έμμεσα ευνοούνται από τη νέα κατηγοριοποίηση της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v