Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα αρωγός για νέα υψηλά

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση όσων παραμένουν θετικοί για την αγορά. Στις τράπεζες, σύμφωνα με τους αναλυτές, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, ενώ η Π&Κ προσδοκά νωρίτερα εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ισχυρών ομίλων και επιχειρήσεων, ενδυναμώνεται η τεχνική συμπεριφορά μετοχών εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Υπό αυτήν την άποψη, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία εάν ο Γενικός Δείκτης ενισχυθεί, λόγου χάρη σήμερα κατά 0,5%, ή αν επιβεβαιωθεί για ακόμη μια συνεδρίαση η υψηλή περιοχή των 3.400 μονάδων.

Η φορά μετοχών ισχυρών ομίλων, αλλά και φιλόδοξων εταιριών μικρότερης αποτίμησης είναι πλέον και βραχυπρόθεσμα ανοδική.

Λόγω συγκυρίας, όμως, θα σταθούμε στην ανάλυση – προειδοποίηση (;) της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, που με τίτλο ”Εβδομάδα Τηλεπικοινωνιών” προχωρά ένα βήμα... παραπέρα.

Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες, επιβεβαιώνεται η ενδυνάμωση της Πειραιώς, τα ισχυρά μεγέθη των ΕΛΠΕ (δες σχετικό θέμα με HSBC), η αύξηση αποτελεσμάτων της Motor Oil (δες σχετικό θέμα με UBS), προμέρισμα 0,23 ευρώ από την Intralot και έπεται συνέχεια.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα στον FTSE-20 θα είναι τέτοιο που θα τον συντηρεί υψηλότερα των 1.900 μονάδων, θεωρείται πιθανή η συντήρηση της τάσης σε μετοχές που αντιδρούν τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις.

Η Μοτοδυναμική, η Audiovisual, η Chipita, αλλά και πολλές ακόμη μετοχές αυτής της κατηγορίας αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την θετική πτυχή της αγοράς.

Για τη σημερινή συνεδρίαση προέχει η επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 3.400 μονάδων ή δυνατόν των 1.900 για τον FTSE-20 και η σταθεροποίηση των συναλλαγών στα τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v