Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήμα - βήμα προς νέα υψηλά

Με μικρά μεν προσεχτικά, όμως... βηματάκια επιχειρείται η κατοχύρωση νέων ”κορυφών” 4,5 και πλέον ετών. Σταθερά ενεργό το ενδιαφέρον των παιχτών στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Υψηλές τιμές για τον ΟΤΕ, αυξημένες συναλλαγές λόγω 20άρη στην Αγροτική και κέρδη για πετρελαϊκές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βηματάκι - βηματάκι κατακτώνται τα νέα υψηλά 4,5 και πλέον ετών.

Προς τις 3.430 μονάδες αντιδρά ο Γ.Δ., καθώς για τον FTSE-20 ενισχύονται τα μετόπισθεν των 1.900 μονάδων.

Οι συναλλαγές στα περίπου 110 εκατ. ευρώ (στις 14:40), η δε σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 1,2 αποδίδουν σε σημαντικό μέρος την εικόνα της αγοράς.

Με τον τηλεπικοινωνιακό δείκτη να αντιδρά και σήμερα κατά 0,7% ισορροπεί με ήπιο και προσεχτικό ρυθμό η αγορά λίγο υψηλότερα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνεται το μέτωπο των ενεργών ”παιχτών”, που δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Olympic Catering ενισχύεται κατά 9,2% στα 1,43 ευρώ, η Audio Visual αντιδρά κατά 7,7% στα 2,65 ευρώ, ενώ συνεχίζουν Fitco, Lykos, Cyclon, Βάρδας, Revoil, Compucon, ΕΛΒΑΛ, ΕΛΓΕΚΑ, Νεώριον, ΟΛΠ και ορισμένων ακόμη.

Στην περίπτωση του Βάρδα, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να θεωρηθεί ”νέα εισαγωγή” στον κατάλογο των μετοχών με ανοδική φορά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη παραλαμβάνει άμεσα τον χώρο 1.040 τ.μ. που έχει νοικιάσει στο νέο εμπορικό υπερκέντρο της Lamda Development.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εισηγμένης υπολογίζει από το νέο σημείο πώλησης τζίρο τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Με βάση τις συναλλαγές των περίπου 90.000 τεμαχίων, εντυπωσιάζει θετικά η Info Lykos, με τιμή πλέον στα 4,68 ευρώ, ενώ και στη Cyclon ξεχωρίζουν η υψηλή εμπορευσιμότητα (περισσότερα από 120.000 τεμάχια).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, συνεχίζουν ανοδικά Μotor Oil, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ πλέον στα 18,38 ευρώ, η δε Πειραιώς στα 17,70 ευρώ.

Σε μακροπρόθεσμα υψηλά επίπεδα σχεδόν μηδενίζεται η προσφορά που εκδηλώνεται για τη μετοχή της Τιτάν στα 29,82 ευρώ.

Από το μέτωπο των μετοχών που άμεσα ή στη συνέχεια εμπλέκονται με την αναδιάρθρωση των FTSE-20, στην Αγροτική οι συναλλαγές διαμορφώνονται περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων στα 5,04 ευρώ, ενώ για την επόμενη αναθεώρηση, τον ερχόμενο Απρίλιο (2006), θα μπορεί να ενταχθεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, λύθηκε το... τυπικής φύσεως πρόβλημα, που λόγω έδρας -στη Λευκωσία- του ομίλου, αποστερούσε το δικαίωμα ένταξης της μετοχής στον FTSE-20, όπου, με βάση την αποτίμηση των περίπου 2,5 δισ. ευρώ, δικαιωματικά ανήκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v