Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η επιβεβαίωση των στηρίξεων

Αυτό που προέχει στη σημερινή συνεδρίαση είναι η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 3.400 μονάδων για τον ΓΔ και ει δυνατόν των 1.900 μονάδων για τον FTSE-20. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών, ενώ η εμπορευσιμότητα στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση παραπέμπει περισσότερο σε μια συνεδρίαση τακτικής/ αναμονής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η δυναμική της προεξόφλησης οδηγεί σε περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση θέσεων και μικρή υποχώρηση τιμών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση θα επιμείνουμε ότι προέχει η επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 3.400 μονάδων, ει δυνατόν των 1.900 μονάδων για τον FTSE-20, και η σταθεροποίηση των συναλλαγών στα τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

Αυτή ήταν η αρχική θέση μας και αυτή παραμένει για τη σημερινή, αλλά και για την αυριανή συνεδρίαση.

Μετά την αρχική μικρή ανοδική αντίδραση των βασικών δεικτών, και οι τρεις FTSE, αλλά και βασικές μετοχές διαμορφώθηκαν λίγο χαμηλότερα.

Κατά την εκτίμησή μας, ”κλειδί” συνεχίζει να παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς από την προηγούμενη Πέμπτη έχουν αλλάξει χέρια περί τα 15 εκατομμύρια μετοχές.

Παρ’ όλ’ αυτά, στη μετοχή του Οργανισμού η εμπορευσιμότητα, αν και αυξημένη, δεν οδηγεί σε ισχυροποίηση των πωλητών, καθώς η τιμή δεν υποχωρεί χαμηλότερα των 18,08 ευρώ.

Στις μετοχές των Πειραιώς και Eurobank, με μάλλον περιορισμένες συναλλαγές, η μέχρι στιγμής τάση διαμορφώνεται ουδέτερη.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών κλίνει μέχρι στιγμής υπέρ των δεύτερων, ενώ η συνολικότερη εικόνα του Mid40 είναι μάλλον αρνητική με μόλις 5 μετοχές να αντιδρούν θετικά (Attica Group, Άκτωρ, Ελβάλ, Μαΐλλης, Ηρακλής).

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου και εδώ είναι εμφανές το αποτέλεσμα της προεξόφλησης, οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν θεωρούνται επαρκείς (ικανοποιητικές).

Στις μετοχές των Μοτοδυναμικής και Audiovisual, υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον μέχρι τα 4,44 και 2,71 ευρώ αντίστοιχα, αλλά στην ευρύτερη ομάδα τίτλων αυτής της κατηγορίας ο τζίρος είναι μάλλον υποτονικός.

Εξαιρούμενων των Olympic Catering, Veterin, Everest και Γρηγόρη στις υπόλοιπες μετοχές εμπορευσιμότητα και ποσοστό μεταβολής παραπέμπουν περισσότερο σε συνεδρίαση τακτικής – αναμονής παρά σε κάτι περισσότερο.

Κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο επιμένουμε πως δεν μας ενδιαφέρει το εάν θα κλείσει κατά 0,5% υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, όσο η επιβεβαίωση μακροπρόθεσμων ”στηρίξεων”, καθώς στην αγορά επιχειρείται η εξισορρόπηση στα υψηλά των 4,5 και πλέον ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v