Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέες τιμές από JP Morgan-Citigroup (upd)

Στα 24 από 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η JP Morgan (10/11 - ”overweight”), ενώ στα 20 από 19 ευρώ αναθεωρεί την τιμή-στόχο η Citigroup (”buy 2”) και στα 20,3 ευρώ η Εγνατία. Θετικές UBS, Marfin, Σίγμα, Alpha Finance, HSBC, Εμπορική, Αγροτική, Πήγασος - επιφυλακτικότερη η Proton.

Πειραιώς: Νέες τιμές από JP Morgan-Citigroup (upd)
Στα 24 από 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς η JP Morgan σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Κατά την εκτίμηση του οίκου, η Πειραιώς θα συνεχίσει να ωφελείται από την έντονη ανάπτυξη της κερδοφορίας. Ο ίδιος αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης κερδών στο 50% το 2005, στο 36% το 2006 και στο 31% το 2007, με οδηγό τους υψηλούς ελληνικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη βελτιούμενη τοποθέτηση στη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

Ωστόσο, κατά την εκτίμηση της JP Morgan, οι δραστηριότητες της τράπεζας στα Βαλκάνια είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο οίκος πιστεύει πως η Πειραιώς θα πρέπει να δεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυό της εκτός Ελλάδος, σε εποχές που οι τιμές των παγίων στην περιοχή αυξάνονται. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος εξαγορών και να συμπιέσει τις βραχυπρόθεσμες επενδυτικές αποδόσεις, αναφέρεται στην έκθεση.

Στα 20 από 19 ευρώ αυξάνει και η Citigroup την τιμή-στόχο για την τράπεζα, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy” σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου και αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου στο 2005 και το 2006 κατά 6,2% και 3,1%, αντίστοιχα.

Αναφερόμενη στα κόστη η Citigroup τα χαρακτηρίζει ”υπεράνω των προσδοκιών της”, λόγω της συνεχούς επέκτασης και των εξόδων για το marketing.

Τιμή-στόχο τα 20,30 ευρώ και σύσταση ”buy” θέτει για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Egnatia Finance σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία και τίτλο ”Strong volumes drive profitability higher”.

H Egnatia Finance επισημαίνει ότι η τιμή-στόχος των 20,30 ευρώ συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 15,7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Την τιμή-στόχο των 22,8 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” διατηρεί η UBS για την τράπεζα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία χαρακτηρίζει ”ισχυρά”. Τα κέρδη, αναφέρει η UBS, υποστηρίχθηκαν μεταξύ άλλων από τους ρυθμούς αύξησης των δανείων και των καταθέσεων, το βελτιούμενο μίγμα ενεργητικού και τις τάσεις που αφορούν το κόστος.

Αν και οι εκτιμήσεις της UBS κάνουν λόγο για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή στο 31%, ο οίκος επισημαίνει πως αν δεν ”πέσει μέσα” στις προβλέψεις του, αυτό θα είναι γιατί η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό, λέει, προκύπτει από την αυξανόμενη πρόθεση εστιασμού που επιδεικνύει η διοίκηση της Πειραιώς, η οποία μεταφράζεται σε αύξηση των μεριδίων αγοράς και βελτιούμενη ποιότητα κερδών, όπως και σε διατηρήσιμες ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές-κλειδιά για την τράπεζα.

Ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις της Marfin για τα μεγέθη 2005 και 2006 της Πειραιώς προκαλούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα, σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής. Η ισχυρή ανάπτυξη κυρίως στα στεγαστικά δάνεια προϊδεάζει για παρόμοια ισχυρά αποτελέσματα και από τις άλλες τράπεζες, παρατηρεί η Marfin.

Θετική για τα αποτελέσματα της τράπεζας εμφανίζεται ακόμη η HSBC, ενώ η Alpha Finance επισημαίνει τον ενισχυμένο ρυθμό ανάπτυξης των στεγαστικών δανείων.

Άλλωστε, προς ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 κατά 11% έως τα 0,97 ευρώ οδηγείται η Σίγμα Securities, προκειμένου να αποτυπώσει τους μεγαλύτερους όγκους και τη μικρότερη φορολογία.

Η Σίγμα ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα της τράπεζας την αύξηση των εσόδων από προμήθειες αλλά και την ενίσχυση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου.

Συνέχεια των εξαιρετικών αποτελεσµάτων που εµφανίζει ο όµιλος κατά την τρέχουσα χρήση αποτελεί κατά την Εμπορική Χρηματιστηριακή το τρίμηνο της Πειραιώς. Η µεγέθυνση και η βελτίωση στη σύνθεση των εσόδων χαρακτηρίζονται εντυπωσιακές και οφείλονται σε µεγάλο βαθµό στην επιτάχυνση των δραστηριοτήτων στη λιανική τραπεζική και στο χώρο των µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η Εμπορική αναφέρει πως κατά τη γνώµη της η εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας έχει σε µεγάλο βαθµό προεξοφληθεί στα τρέχοντα επίπεδα της τιµής της µετοχής, που έχει ενισχυθεί κατά 36% από την αρχή του χρόνου και κατά 54% σε διάστηµα ενός έτους.

Από την πλευρά της η Proton Securities επισημαίνει πως, συνολικά, τα υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα της τράπεζας αντισταθμίζονται από το υψηλότερο κόστος, ενώ η έκπληξη στα κέρδη προέκυψε κυρίως από τη χαμηλότερη φορολογία της περιόδου.

Θετικότερη στάση τηρεί η Αγροτική ΑΧΕ, η οποία σε report της αναφέρει πως ”με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρχικοί στόχοι της διοίκησης για τα κέρδη μετά φόρων της χρήσης 2005 (170 εκατ. ευρώ) πρόκειται να υπερκεραστούν. Τα αποτελέσματα είναι τέτοια ώστε σκοπεύουμε να προβούμε σε αναθεώρηση προς τα επάνω των προβλέψεών μας για τα κέρδη ανά μετοχή και πιθανόν και για τη δίκαιη αποτίμηση της μετοχής”.

Από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σε flash note (10/11) διατηρεί την τιμή-στόχο των 19 ευρώ και τη σύσταση ”Outperform”.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη γ΄ τριμήνου της τράπεζας τονίζοντας παράλληλα τη δυναμική που παρουσιάζει η κερδοφορία της.

Η Τράπεζα Πειραιώς χθες ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών στο 49% έως τα 136,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση στην ιστορία της τράπεζας, ενώ η μετοχή της εκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 17,52 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v